- Allereerste digitale taxatierapport | nevap.nl
Terug

Allereerste digitale taxatierapport

vrijdag 10 augustus 2018

MVGM Vastgoedmanagement leverde afgelopen vrijdag met software van XBRLreports het allereerste digitale taxatierapport aan bij Rabobank via SBR Banken. Met de digitale uitwisseling van vastgoeddata behoort de tijdrovende taak van het verzamelen, structureren, beoordelen en het invoeren in modellen en rapporten tot het verleden. Een taxateur kan zich nu richten op de essentie van het taxatievak; namelijk de waardering van vastgoed en een passend advies.


MVGM heeft de primeur gepakt; zij speelden als innovatieve marktspeler, samen met andere taxatiebureaus en softwareleveranciers, ook al een rol in de totstandkoming van de zogeheten vastgoedtaxonomie. De taxonomie vormt de basis voor het veilig digitaal uitwisselen van grote hoeveelheden data. Een taxonomie is als het ware een ‘datataal’ die SBR Banken vaststelt met betrokken partijen.

Al geruime tijd bestond behoefte in de vastgoedmarkt aan slimmere en kwalitatief betere vastgoeddata rapportage met een mogelijkheid tot uitwisseling via een digitaal platform.