- Innovatie Safari Urban Farming | nevap.nl
Terug

Innovatie Safari Urban Farming

donderdag 21 juni 2018

Een groen businessmodel nodig? Ga mee op Innovatie Safari!

Uit de eerste businessmodellen en wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Urban Farming voor de vastgoedexploitant profit oplevert. De pilots leveren inzicht en krachtige resultaten die laten zien dat urban farming geen windowdressing is. We bezoeken Priva met Vertical Farming, Blue City, Dakpark Rotterdam en Koppert Cress die bewijzen met hun toepassing het groen van de toekomst. Experts Lodewijk Hoekstra (NL Greenlabel), prof. dr. Bert van Duijn (Fytagoras) en Gert Jan Jacobse (Priva) laten je tijdens deze Innovatie Safari zien dat een groene toekomst morgen jouw kwaliteit en klanttevredenheid verhoogd. Deze middag gebruiken wij continu de mogelijkheid om te kijken, voelen en beleven. Ieder moment delen experts hun visie en staan zij open voor alle vragen. Van strategische afwegingen tot praktische gebruikers vragen.
We gaan op Innovatie Safari Urban Farming. Wie stapt er in en gaat mee?

Datum: donderdag 21 juni 2018

Locaties: Priva, Zijlweg 3, 2678 LC De Lier  -  Blue City en Dakpark, Rotterdam  -  Koppert Cress, Monster 

Tijd: 12.00 uur: Ontvangst met lunch bij Priva
        13.00 uur: Presentatie en rondleiding
        14.00 uur: Vertrek per touringcar naar Blue City en Dakpark Rotterdam 
        17.00 uur: Vertrek per touringcar naar Priva
        18.00 uur: Presentatie en buffet bij Koppert CressPROGRAMMA
12.00 - 13.00 uur:  Ontvangst met lunch in het Atrium van Priva (De Lier)
13.00 - 14.00 uur:  Welkom en inleiding van deze middag door Ilja Werkhoven, directeur NEVAP
                               Presentatie over Vertical Farming en rondleiding door Gert Jan Jacobse
                               en Fred Ruijgt van Priva
14.00 - 17.30 uur:  Vertrek naar 2 locaties in Rotterdam:
                               • 14.30 – 15.30 uur: Blue City: rondleiding en presentatie Bert van Duijn over
                                  het onderzoek “Planten voor een prima binnenklimaat”
                               • 15.30 – 16.00 uur: Vertrek naar Dakpark Rotterdam
                               • 16.00 – 17.00 uur: Dakpark Rotterdam: rondleiding door gidsen Dakpark en 
                                  NL Greenlabel en presentatie
                               • 17.00 – 17.30 uur: Vertrek naar Priva, De Lier                                               
17.30 - 18.00 uur:   Aankomst Priva en vertrek met eigen vervoer naar Koppert Cress in Monster
18.00 - 19.30 uur:   Cress Experience: tasting van Cressen en Specialties en een korte presentatie
                                 door Koppert Cress
 met aansluitend het Ottolenghi buffet in het
                                ‘groenste bedrijfsrestaurant van Nederland’ 

DE DESKUNDIGEN
Gert Jan Jacobse - Consultant End Users bij Priva
Fred Ruijgt - Business Developer Indoor Growing bij Priva
Lodewijk Hoekstra - Founder NL Greenlabel
Prisca van der Wal - Directeur NL Greenlabel
Bert van Duijn - Professor, Dr / CSO bij Fytagoras 
Manon Nagelkerken - Founder en Directeur Stichting Dakpark Rotterdam
Stef Janssen - Visie Voorzitter Stichting Dakpark Rotterdam en Groen Innovator
Jan Damman - Docent, gids en bewoner van de wijk Bospolder

WAAROM DEZE MIDDAG?
NEVAP, Priva en NL Greenlabel organiseren dit gezamenlijke event om de stakeholders in de vastgoedexploitatiesector en de groensector met elkaar te verbinden. Het is namelijk onze ambitie om - door het delen van kennis, ervaring én innovatieve ontwikkelingen en trends uit beide sectoren - gebouwen en gebieden toekomstbestendiger te maken!                                                         

WAAR BRENGT DEZE SAFARI U NAAR TOE?
De safari gaat van start bij Priva in De Lier
Priva (NEVAP-lid) creëert een optimale omgeving door duurzame producten en diensten te ontwikkelen waarmee zowel planten als mensen maximaal kunnen groeien, werken en zich kunnen ontwikkelen. Dit doet zij met geavanceerde technologie voor procesbeheer en klimaatbeheersing in de utiliteit, tuinbouw en industrie. Bij elke stap die Priva samen met haar klanten neemt, is het uitgangspunt: meer rendement per m2 met minder gebruik van energie en maximaal hergebruik van water. Priva is er trots op dat haar oplossingen resulteren in een lager verbruik van natuurlijke hulpbronnen. Samen met haar gecertificeerde partners is Priva lokaal vertegenwoordigd in meer dan honderd landen.

Vervolgens gaat de safari richting Rotterdam voor een eerste stop bij BlueCity (voormalig Tropicana zwembad)
Een zwembad vol mogelijkheden, dat is BlueCity. Een speeltuin voor circulaire bedrijven, waar wordt ingezet op een economie waarin afval niet bestaat. In BlueCity krijg je als bezoeker een portie radicale ontwrichting bij je koffie en wordt een wereld gerealiseerd waarin afval waardevol is. BlueCity is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen. Binnen het ecosysteem van sociale ondernemers en radicale disruptanten is afval een waardevolle bouwsteen; de output van de éne is namelijk de input van de andere ondernemer. Zo wordt gezamenlijk een voorbeeldstad gecreëerd voor de circulaire economie. BlueCity is het toonbeeld van herbestemming van vastgoed. Hier wordt tijdens de tour uitgebreid bij stilgestaan. 

De safari gaat verder naar Dakpark Rotterdam, het grootste openbare park op een dak in Europa!
Stichting Dakpark is voortgekomen uit een bewonersinitiatief en is in 2013 opgericht. Het Dakpark is één grote, groene ontmoetingsruimte, architectonisch interessant, maar ook vanwege de grote mate van participatie. ‘Participatie’ en ‘can do’ zijn woorden die tegenwoordig vaak door beleidsmakers in de mond worden genomen. Maar bij het Dakpark is de wens om te participeren van onderop gekomen: vanuit de bewoners zelf! De stichting ziet zichzelf als stadsmakers en het Dakpark als een perfecte leerarena om te experimenteren met nieuwe vormen van stedelijke ontwikkeling, beheer en programmering: thema’s aan elkaar verbinden, partijen aan elkaar koppelen met maatschappelijk rendement als output. Gidsen van het Stadspark én Lodewijk Hoekstra van  NL Greenlabel vertellen over de kansen en meerwaarde van duurzame gebiedsontwikkeling. 

De middag wordt afgesloten bij Koppert Cress in Monster voor een ware ‘cress experience’ met aansluitend het Ottolenghi buffet in het ‘groenste bedrijfsrestaurant van Nederland’. 
Koppert Cress is gespecialiseerd in ‘Cressen’, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen. Smaak, geur, gevoel of presentatie, er is een cress voor alle toepassingen. En de keuze wordt steeds groter. Ieder jaar wordt minstens één nieuw product toegevoegd aan het assortiment ‘Micro-vegetables’, een collectie die als ‘Architecture Aromatique’ onder de aandacht wordt gebracht.
Het Ottolenghi buffet is gebaseerd op het Dutch Cuisine principe en dat houdt in dat er bij de maaltijd zo’n 80% groente wordt genuttigd en 20% vlees, vis of kaas. 

PERMANENTE EDUCATIE?
U ontvangt een digitaal deelnamecertificaat, indien u het gehele event heeft bijgewoond. Voor deelname aan deze middag ontvangt u 3 PE punten (NeVaP en Aedes) en 3 CPD uren (RICS).

INSCHRIJVEN EN KOSTEN?   
Voor leden van NEVAP, partners van NL Greenlabel en genodigden van Priva zijn er geen kosten verbonden aan deelname. U kunt zich tot en met dinsdag 19 juni a.s. aanmelden via onderstaande button. De deelnamekosten voor overige belangstellenden bedragen €199,00 exclusief btw per persoon. Bij no-show zijn wij genoodzaakt om een bedrag van € 99,00 exclusief btw per persoon in rekening te brengen. 

Geen aanmelding meer mogelijk