- Innovatie Tafel Directeuren 'Dé innovatieve tool bij de verduurzaming van kantoren?!' | nevap.nl
Terug

Innovatie Tafel Directeuren 'Dé innovatieve tool bij de verduurzaming van kantoren?!'

donderdag 27 oktober 2016

Datum: Donderdag 27 oktober 2016

Tijd: 15.00 uur: Ontvangst, 15.30-17.45 uur: Innovatie Tafel, 17.45-19.00 uur: Borrel

Locatie: NeVaP kantoor, Godebaldkwartier 64, 3511 DZ UTRECHT


PROGRAMMA

15.00 - 15.30 uur
Ontvangst

15.30 - 15.40 uur
Welkomstwoord en introductie van de Innovatie Tafel door dagvoorzitter Mariëlle Wieman,  directeur van NeVaP en korte voorstelronde van de deelnemers

15.40 - 15.50 uur
Inleiding van het projectteam door Peter Paul van Kempen, eigenaar van Van Kempen Consultancy  en Reinoud Hulzebosch, eigenaar van Vinvis 

15.50 - 16.00 uur
Korte presentatie door Hans Korbee, programma adviseur bij RVO.nl, de opdrachtgever van dit Innovatieproject

16.00 - 16.30 uur
Presentatie ‘De conceptontwikkeling’ door Peter Paul van Kempen en Reinoud Hulzebosch en  feedback door de deelnemers 

16.30 - 16.45 uur
Korte pauze

16.45 - 17.30 uur
Demonstratie van het prototype van de tool door Peter Paul van Kempen en Reinoud Hulzebosch  en feedback door de deelnemers

17.30 - 17.45 uur
Samenvatting en slotwoord door Mariëlle Wieman, dagvoorzitter

17.45 - 19.00 uur
Borrel

WAAROM DEZE INNOVATIE TAFEL?
Op verzoek van RVO.nl en in samenwerking met NeVaP ontwikkelden Van Kempen Consultancy in samenwerking met Vinvis een aanpak voor het ontwikkelen van een tool die vastgoedprofessionals ondersteunt bij het verduurzamen van gebouwen te starten met bestaande kantoren. Het plan is om in een vervolgtraject de tool ook toepasbaar te maken voor de retail en andere relevante vastgoedsectoren, gebruikmakend van de opgedane ervaring, zodat quick wins mogelijk zijn bij uitbreiding van de scope. Aanleiding is dat energie-innovaties in bestaand vastgoed op de plank blijven liggen. Het Ministerie van Economische Zaken liet in 2015 daarom een onderzoek uitvoeren om inzicht te krijgen in hoe overheden en marktpartijen barrières kunnen slechten en in kunnen spelen op motieven. Het onderzoek leverde strategische benaderingen om vastgoedprofessionals over de streep te trekken. Dit Innovatieproject bouwt voort op deze inzichten.

De afgelopen maanden zijn een twintigtal NeVaP leden geïnterviewd. Op basis van deze interviews is een concept en daarbij behorend prototype van de tool ontwikkeld. Tijdens deze Innovatie Tafel vragen wij u -  directeuren, werkzaam bij een vastgoedbelegger, vastgoedmanagement organisatie of adviesbureau -  om uw feedback te geven op de onderzoeksresultaten, de conceptontwikkeling en het prototype van de tool. De Innovatie Tafel, specifiek voor technisch managers en adviseurs, zal op dinsdagochtend 11 oktober a.s. plaatsvinden, zie deze homepage bij Activiteiten. 

PERMANENTE EDUCATIE?
U ontvangt een digitaal deelnamecertificaat, indien u de gehele Innovatie Tafel heeft bijgewoond. Voor deelname aan deze middag ontvangt u 2 PE punten (NeVaP) en 2 CPD uren (RICS).    

INSCHRIJVEN EN KOSTEN?
Deze Innovatie Tafel is exclusief toegankelijk voor NeVaP leden, die werkzaam zijn als directeur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. U kunt zich tot en met maandag 24 oktober a.s. inschrijven via onderstaande aanmeldbutton.

MEER INFORMATIE?
Voor meer informatie over deze middag kunt u contact opnemen met Janneke Wielaart, Event & Community Manager, telefoon: 030-6585002 / 06-10419435 of e-mail: j.wielaart@nevap.nl.  

Geen aanmelding meer mogelijk