- Vastgoed slim, veilig en gezond, dat is de toekomstbestendige ondergrond (proptech) | nevap.nl
Terug

Vastgoed slim, veilig en gezond, dat is de toekomstbestendige ondergrond (proptech)

woensdag 2 september 2020

Hybride bijeenkomst. Voor 30 personen zijn er live plekken, anderen kunnen online meekijken!

FME, FHI Gebouw Automatisering en NEVAP bundelen hun krachten tijdens dit bijzondere event. We laten cases van innovatieve technologie zien die nu al toepasbaar zijn en benefits leveren voor eigenaar en huurder. We geven zicht op aankomende innovaties, waarvan we binnen afzienbare tijd successen verwachten. Daarom presenteren we gezamenlijk tien trends die vanwege de coronacrisis in een stroomversnelling zijn gekomen.

Case 1: Slimme gebouwen wil je slim beheren (NEVAP)
De Alliantie is altijd bezig om de veiligheid, duurzaamheid en gezondheid van haar woningen te verbeteren. Zij maken graag gebruik van nieuwe technieken om inspecties uit te voeren, waarmee ze de huurders zo weinig mogelijk belasten. Daarom is de Alliantie samen met een aantal andere
corporaties en OCTO in de pilot “Woco van de Toekomst” gestapt. Hierin wordt onderzocht hoe er op slimme/moderne manier het vastgoedbezit in kaart gebracht kan worden volgens de NEN2767. Nu start een opzichter/inspecteur het werk met het buiten opnemen van de technische staat, straks raadpleegt deze eerst de computer om te zien waar de noodzaak voor inspectie en onderhoud hoog is.
Dirk Huibers, OCTO en Jasper ’t Hart, de Alliantie, zullen hun opgedaan ervaring delen over de Woco van de
Toekomst.

Case 2: Veilige gebouwen geven privacy (FHI)
Gebouwen raken meer en meer connected, maar daarmee ook meer en meer kwetsbaar. Kwam in het verleden een hacker door de voordeur, tegenwoordig komt hij via allerlei mogelijkemanieren binnen. Een veilig gebouw vraagt aandacht, discipline en regie.Cyberveiligheid wordt niet alleen geboden door een enkele “secure” oplossing,maar is complexer. Zie de kansen van een connected omgeving, maar realiseer datdeze omgeving aandacht vraagt vanuit een cyberveiligheid perspectief. Nietalleen technisch, maar ook operationeel. Hoe? We nemen je mee in enkelepraktijkvoorbeelden en een gestructureerde aanpak.
Spreker: Mark Peggen Cisco/Connect-D Digital Building Solutions

Case 3: Gebouwen leveren en bufferen energie (FME)
Gebouwen in de nabijetoekomst wekken energie op, kunnen deze energie opslaan en werken samen methaar omgeving. Vincent Ruijter (Directeur iWell) laat zien hoe opslagsystemenervoor zorgen dat optimaal gebruikt wordt gemaakt van energie. Stefan Olsthoorn(Platformmanager Energy Storage NL) neemt ons mee in bredere ontwikkelingenrondom opslagsystemen in gebouwen en het energiesysteem.

Waarom wil je hierbij zijn?
* Ga in gesprek en laat je inspireren op belangrijke thema’s als sensoring, cyberveiligheid, privacy en
de energietransitie
* Kom in aanraking met tal van cases over nieuwe technologische oplossingen voor de bouw en
vastgoedmarkt
* Beweeg je in een interessant netwerk van onder andere vastgoedpartijen en technologieleveranciers

Programma 
14.30 uur – Ontvangst
15.00 uur – Welkomstwoord en toelichting hybride werkvorm
15.15 uur – Case 1: Slimme gebouwen wil je slim beheren (informatieplot de Alliantie en Octo)
15.30 uur – Hybride vragensper: waar loop je tegenaan in de uitvoering (NEVAP)
15.45 uur – Case 2: Veilig gebouwen borgen privacy (informatieplot Cisco/Connect-D)
16.00 uur – Hybride discussie: slim, veilig en privacy. Wat kan wel en wat kan niet?
16.15 uur – 10 minuten pauze
16.25 uur – Case 3: Gezonde gebouwen leveren energie (iWell en EnergyStrorageNL)
16.40 uur – Onverwachte hybride connecties: hoe kun je verduurzamen, gebouwen slim beheren en privacy waarborgen?
17.00 uur – Covidfree netwerken & ontmoeten: via slimme werkvorm. Nieuwe connecties maken en bekende relaties verdiepen (vooraanwezigen in de zaal)
18.00 uur – Einde

Locatie
FHI (Auditorium), Leusden 

PE Punten 
Je ontvangt een digitaal deelnamecertificaat. Voor deelname aan dit event ontvang je 4 PE punten (NEVAP en Aedes) en 4 CPD uren (RICS).

Gratis deelname
Voor leden van NEVAP zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor overige belangstellenden, die niet via FHI of FME zijn uitgenodigd, sturen we een factuur ter waarde van € 299,00 exclusief btw per persoon. Bij no-show zijn we genoodzaakt € 99,00 exclusief btw per persoon in rekening te brengen. Afmelden zonder kosten kan tot 5 werkdagen van te voren.

Wie is wie?
FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Onze 2.200 leden zijn technostarters, handelsbedrijven, middelgrote en kleine industrie (mki) en grote industrie/multinationals die actief zijn in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof.
FHI is de Federatie van 5 technologie branches. In totaal bundelen deze brancheorganisaties ruim 800 bedrijven, leveranciers van producten en diensten voor de industrie, research & development, wetenschap en de zorgsector.
NEVAP (Nederlandse Vastgoedexploitatieplatform) is een innovatie- en kennisplatform. NEVAP verbindt, ontwikkelt en distribueert kennis en kunde van beleggers, woningcorporaties, (commerciële) beheerders, adviseurs en opleiders (commercieel en HBO’s) aan de hand van trends en ontwikkelingen in de vastgoedexploitatie. Want maatschappelijke en integrale problemen los je alleen op in samenspel met andere partijen.

Aanmelden
Graag aanmelden via de website van FME middels deze link.

Geen aanmelding meer mogelijk