Ga door naar hoofdcontent
AgendaWorkshop event: Wegwijs in nut en noodzaak SDG’s in vastgoedexploitatie

Workshop event: Wegwijs in nut en noodzaak SDG’s in vastgoedexploitatie

Categorie
Datum27 september 2022
Tijd12:30 - 18:00 uur
LocatiePriva, Zijlweg 3; 2678 LC De Lier
Afbeelding Workshop event: Wegwijs in nut en noodzaak SDG’s in vastgoedexploitatie

Op dinsdag 27 september zijn wij, voor een actief event, te gast bij PRIVA. Het belooft een leerzame en concrete workshop te worden.

In 2015 zijn door de United Nations 17 Sustainable Development Goals (SDG) opgesteld om de wereldtoekomst gericht te verduurzamen. Concreet houdt dit in dat er aan onder andere bedrijven gevraagd wordt om op een innovatieve manier naar de totale supply chain te kijken en dit zo maatschappelijk verantwoord aan te passen voor 2030.

Dit vraagstuk staat tijdens dit event op de agenda.

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de vastgoedsector maar wordt vaak wel specifiek geassocieerd metde energie- en wateropgave óf het gebruik van grondstoffen en materialen bij de bouw en de gevolgen die dat heeft voor het milieu. Dit heeft dan alles te maken met onder meer de klimaatdoelstellingen van Parijs en de transitie naar een circulaire (bouw)economie. Daarbij lijkt duurzaamheid vooral te gaan over techniek en innovatie en veel minder over sociaal-economische en sociaal-maatschappelijke aspecten.

Dat is heel anders wanneer je kijkt naar de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties (VN). Een ambitieus pakket van zeventien doelstellingen voor een wereldwijde duurzame ontwikkeling.

Via pensioenfondsen en institutionele beleggers hebben de SDG’s hun intrede gedaan in de vastgoedsector en de bouw. Waarbij het vooral gaat over in duurzaam vastgoed, steden en gemeenschappen te willen investeren. Ook lokale en regionale overheden hebben beleid geformuleerd voor de SDG’s, waarbij een hoofdrol lijkt te zijn weggelegd voor de gebouwde omgeving. En dus ook van belang voor de vastgoedsector.

Bereidheid om bewust om te gaan met de SDG’s is er vaak wel bij bedrijven, maar zij geven aan te worstelen met de wijze waarop ze de SDG’s een plek kunnen geven binnen hun organisatie. Het vraagstuk lijkt vaak te complex.

Gedurende dit event gaan wij op een actieve manier de eerste stappen om aan de slag te gaan vereenvoudigen. En hopen deelnemers met deze workshop te kunnen inspireren, motiveren, enthousiasmeren en accelereren. Zodat u aan het eind van het event met concrete handvatten het mooie gebouw van Priva (de gastheer/vrouw van het event) verlaat.

Sprekers o.a.

Meiny Prins
Meiny Prins zet zich in voor duurzaamheid binnen bedrijven en voor internationale ontwikkeling van duurzame oplossingen binnen de tuinbouw en de bebouwde omgeving. Zij bouwt bruggen tussen bedrijven, overheden en sectoren.

In 2014 is Meiny Prins gestart met het initiatief ‘Sustainable Urban Delta’. Deze ‘duurzame stedelijke delta’, draait om de intrinsieke eigenschap van de mens om op een integrale manier met problemen om te gaan. Met een geïntegreerde aanpak wordt het duidelijk dat nauwe verbanden tussen de stad en de groene zone zorgen voor nieuwe verbindingen op sociaal, ecologisch en economisch gebied. Hiermee creëren we sociale cohesie, een groene omgeving, werkgelegenheid en economische groei.

Wouter Winters
Wouter is oprichter en bedenker van Pidzh; partner in duurzaamheid.
Pidzh maakt duurzaamheid toegankelijk voor eenieder. En gelooft erin dat voor alles een oplossing is. Het is nu taak om deze oplossingen aan de problemen te verbinden.

Hij heeft met zijn workshop opzet inmiddels meerdere bedrijven mogen helpen met het implementeren van duurzaamheid/de SDG’s in hun strategie/visie. Middels workshops en persoonlijke coaching wist Pidzh gedragsverandering te creëren op een leuke manier. Pidzh gelooft erin dat duurzaamheid leuk moet zijn en geen stok is om mee te slaan.

 

Rondleiding door Priva Growth Lab
Priva creëert slimme technologieën voor het aansturen van het klimaat en processen in kassen en gebouwen. Maar de waarde van de innovaties wordt eigenlijk pas echt zichtbaar in de omgeving waarin zij hun werk doen. En dat is precies waar ons Growth Lab voor bedoeld is. Het is de plek waar de oplossingen tot leven komen en waar je kennis kunt maken met de nieuwste innovaties op het gebied van klimaat-, proces- en gebouwautomatisering.

Tijdens het event hebben wij de gelegenheid geïnspireerd te worden in het Growth Lab en te ontdekken hoe jij jouw gebouw toekomstbestendig kunt maken.