Ga door naar hoofdcontent
AgendaDe 2024 Stip op de horizon NEVAP werkgroepen

De 2024 Stip op de horizon NEVAP werkgroepen

Categorie
Datum18 januari 2024
Tijd14:30 - 19:00 uur
LocatieKIVI, Prinsessegracht 23, Den Haag
Aanmeldformulier NEVAP eventAfbeelding De 2024 Stip op de horizon NEVAP werkgroepen

Hoe gaan wij samen op een vernieuwende manier vorm geven aan de toekomst? En wat zijn de concrete stappen die daaruit voortvloeien? De werkgroepen zijn druk bezig met het formuleren van de doelstellingen. Er is een grote samenhang en tijdens deze bijeenkomst zal een basis gelegd worden voor een versnelling van de acties.

De werkgroep Business, onder leiding van Jan Willem Smit, heeft dit gekoppeld aan de klimaatuitdaging voor vastgoed:

Hoe kunnen we door krachten te bundelen als NEVAP nieuwe business organiseren door de bestaande voorraad klimaatadaptief én neutraal te maken?

Veel van onze ledenbedrijven zijn al actief op het terrein van verduurzaming, energiebesparing, energietransitie, urban mining en dergelijke. Elk van deze bedrijven is nu niet zelfstandig in staat de ultieme uitdaging te klaren: maak van een bestaand gebouw een klimaatneutraal en -adaptief gebouw met toekomstwaarde en met een acceptabele businesscase.

Vanuit de notie dat het om de toekomst van ons op onze planeet belangrijk is het anders aan te gaan pakken, kunnen we met elkaar al aan de slag gegaan. Er ligt een concrete casus als project, maar zeker ook met een #BHAG (Big Hairy Audacious Goal) stip op de horizon voor dit proces, voor de toekomst van NEVAP en de aangesloten bedrijven. Maar dus ook voor de samenleving als geheel.

Met het volgende in het vizier: maken we het haalbaar – dan maken we het schaalbaar!
leden van alle werkgroepen

Tijdens deze bijeenkomst gaan we met de leden van alle werkgroepen aan de slag om
– de afzonderlijke doelstellingen van de groepen naast elkaar te leggen
– samen te bepalen waar de overeenkomsten liggen
– en waar de groepen elkaar kunnen versterken.
Om vervolgens te bespreken of wij met de, reeds aanwezig boeiende, concrete casus de stappen kunnen zetten om tot de gewenste innovatieve oplossingen op het gebied van new business, energietransitie, klimaatadaptatie en data & digitalisering te komen.

Ook NEVAP-leden die (nog) niet bij een werkgroep aangesloten zijn maar graag een actieve bijdrage willen leveren zijn van harte welkom!

Aansluitend aan de middag serveren wij een (buffet) diner voor alle deelnemers.

Word NEVAP lid

Sluit je aan en maak gebruik van de voordelen die het NEVAP lidmaatschap je biedt. Krijg onbeperkt toegang tot onze informatiebronnen en kom in contact met een van je aangesloten collega’s.

Afbeelding NEVAP_NEXT_Utrecht drukwerk-02