Ga door naar hoofdcontent
AgendaHBO Challenge 2023

HBO Challenge 2023

Categorie
Datum5 oktober 2023
LocatieDatum onder voorbehoud en objectlocatie nader te bepalen
Afbeelding HBO Challenge 2023

In 2023 zal al weer de derde HBO Challenge plaatsvinden.
Hoe bedenk je ‘out of the box’ een toekomstbestendige invulling voor een object die vraagt om een nieuwe invulling? Een verouderd kantoor, een herontwikkelingsopgave van een gebied met functiemenging, of een nieuwe invulling van een bestaand object? Studenten uit het hele land, gecoached door NEVAP professionals uit het werkveld, laten tijdens de NEVAP HBO Challenge zien hoe je dat doet. Met veel energie, een open blik en een goede samenwerking komen ze ieder jaar weer tot verrassend creatieve, doordachte en waardevolle plannen.

De dag leidt daarnaast tot veel interactie en waardevolle nieuwe contacten tussen studenten en professionals.

Wat is de NEVAP HBO Challenge?

De NEVAP HBO Challenge betreft een casus die door studenten wordt uitgevoerd. Op deze dag wordt het leerveld gekoppeld aan het werkveld. Waarbij de kennismaking tussen deze twee groepen op een, voor beiden kanten, relevante en leerzame manier tot stand kan komen. De dag zal plaatsvinden op de te transformeren locatie die de casus vormt voor de studenten.

Deelname aan de Challenge staat open voor 3e of 4e jaars studenten van HBO instellingen van opleidingen Vastgoed en Makelaardij, Facility and Real Estate Management, Facility Management en Built Environment (o.a. Assetmanagement). Gedurende de dag werken de studenten in teams, met medewerking van een coach uit het NEVAP werkveld, aan de opdracht. Aan het eind van de dag presenteren de studenten het plan aan een jury en de leden van NEVAP in de vorm van een korte presentatie. 

“Een dynamische dag met een super enthousiaste groep studenten.”
Lieke Bienfait – bestuurslid NEVAP

Voor een impressie van de NEVAP HBO Challenge verwijzen wij u graag naar het verslag van de editie 2022 via deze link