Ga door naar hoofdcontent
AgendaTransitietour Circulaire (Her)ontwikkeling

Transitietour Circulaire (Her)ontwikkeling

Categorie
Datum29 juni 2022
Tijd10:00 - 19:00 uur
LocatieStart in Amersfoort
Afbeelding Transitietour Circulaire (Her)ontwikkeling

NEVAP organiseert samen met: Bouwend Nederland, Koninklijke NLingenieurs, Rijksvastgoedbedrijf, Defensie, NVDO, NEPROM New Gen en de Bouwcampus in de laatste week van juni a.s. de Transitietour Circulaire (Her)ontwikkeling. Hier nodigen we jou graag voor uit!

Het programma

Op 29 juni a.s. gaan we letterlijk on tour door Nederland. Met twee bussen maken we pitstops bij verschillende utiliteitsgebouwen waar iets unieks is gedaan op het gebied van circulariteit. Vervolgens wordt de opgedane kennis en ervaring toegepast op een praktijkcasus.

Praktische informatie

De Transitietour start vanaf de Bernhardkazerne in Amersfoort. Vervolgens gaan twee bussen apart langs verschillende praktijkvoorbeelden. Na alle opgedane inspiratie, komen de bussen samen op een van de kazerneterreinen van Defensie, beheerd door het Rijksvastgoedbedrijf. Hier gaan we in groepen uiteen om met de opgedane kennis en jouw eigen ervaring meerdere kazerneterreinen circulair te herontwikkelen.

In de praktijk

De Bernhardkazerne in Amersfoort is de pilot locatie voor het revitaliseringsprogramma van het vastgoed van Defensie door de Rijksoverheid. Hier zal volgens plan zo’n 90 procent van de 140 gebouwen worden gesloopt om plaats te maken voor 18 nieuwe, grotere gebouwen. Waar mogelijk wordt circulair gebouwd. Op een deel van het kazerneterrein staan gebouwen die vallen onder ‘gemeentelijk monument’. De herontwikkeling/nieuwe mogelijke functies voor die 4 gebouwen is nog niet bepaald. Langs de grens van deze kant van het kazerneterrein zal de ‘westelijke ontsluiting’ van de stad worden aangelegd en zal er een verkeerstunnel worden gerealiseerd. Het gebied waar nu de toegangspoorten bevinden (waar dus ook de genoemde gebouwen in liggen) is een strategisch ontwikkelgebied waar gekeken kan/zou moeten worden of met behoud van het beschermde stadsgezicht en een maatschappelijke karakter een aantal openbare functies gerealiseerd kunnen worden.

Voor wie?

We zien graag een gemêleerd gezelschap tijdens de tour; een mix van zowel young als ervaren professionals en met deelnemers van de verschillende brancheverenigingen. Door beperkte ruimte in de bussen zit er een limiet aan het aantal personen per organisatie, hier geldt dus vol = vol.

Tweeledig doel

Het doel van de Transitietour Circulaire (Her)ontwikkeling is tweeledig. Enerzijds kennis bijbrengen over circulaire mogelijkheden bij herontwikkeling en anderzijds het verbinden van jong en oud over de verschillende vakgebieden (en branches) heen.

Enthousiast geworden om deel te nemen aan deze actieve en bijzondere dag? Dan zien we je graag op 29 juni! Meld je dan aan bij Mayra Rijkse via m.rijkse@nevap.nl

Binnenkort zullen alle nadere details (zoals de te bezoeken locaties en deelnemerslijst) van deze dag bekend gemaakt kunnen worden.