Ga door naar hoofdcontent
BlogsEerste resultaten werkgroep Energy – 18 januari 2024

Eerste resultaten werkgroep Energy – 18 januari 2024

Dinsdag 23 januari 2024Afbeelding Eerste resultaten werkgroep Energy – 18 januari 2024

Berend Koudstaal van ISSO: “ïk ben weliswaar geen NEVAP lid maar ben zeer regelmatig als gast op de events en krijg energie van werkgroep Energy.”

Het doel die wij als werkgroep hebben geformuleerd is:

Gezamenlijk aan de slag te gaan met verduurzamen van het vastgoed van de NEVAP-leden. Waar hebben we het dan over? In Nederland zijn er 480.000 utiliteitsgebouwen met 460 miljoen vierkante meter. Dat is 40% van gebouwde omgeving en 40% van de CO2 uitstoot in ons land.

We hebben ons als werkgroep gericht tot de afbakening van het vastgoed van de NEVAP leden. Gericht op utiliteitsgebouwen.

Wat is er nodig?

  • Standaardisatie,
  • opschaalbare oplossingen
  • en het opschalen van het peloton

Veel van wat we nodig hebben is in de netwerken om ons heen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld bij de DGBC. Onze oproep is ook om het samen te doen! En te werken aan concrete routekaarten.

Geld?

M.b.t. het aspect geld denken wij dat je breder moet kijken dan dat. Alle maatregelen die we bespreken moeten leiden tot een integraal plan wat geld oplevert.

De wensen van de werkgroep:

Wat we nodig hebben in de werkgroep zijn NEVAP leden die gebouweigenaar zijn. We hebben iemand nodig die het in de praktijk wil brengen. De tools zijn er namelijk al.

In de werkgroep energie kwamen we tot de conclusies dat de naam mogelijk te beperkt is gekozen. We zijn van energie efficiëntere bouw met gezond binnenklimaat en het materiaalgebruik is in het gesprek heel belangrijk.

Belangrijk is wel dat de grote ambities van de werkgroep worden herkend. En daarmee zijn ook al direct verbindingen gelegd met gebouweigenaren die mogelijk geïnteresseerd zijn om mee te werken in de werkgroep en de gestelde ambities.

De vraag is: hoe zorgen we ervoor dat die partijen meedoen met NEVAP om mee te werken in de werkgroep aan de gestelde ambities, in lijn met new business…

We hebben het over gebouwen en routekaarten, techniek, en tegelijkertijd moet het ook gaan over wat je er als organisatie en als mensen nou mee moet?.

Er mag wel meer ‘mens-gewichtigheid’ in het verhaal.

Ben je geïnteresseerd in de Project Canvas van de werkgroep Energy (alleen voor NEVAP leden)? Dat kan via de button hieronder.