Ga door naar hoofdcontent
BlogsInterview Isis Weekenborg (De Bouwcampus) tijdens Transitietour Circulaire (Her)ontwikkeling

Interview Isis Weekenborg (De Bouwcampus) tijdens Transitietour Circulaire (Her)ontwikkeling

Woensdag 20 juli 2022Afbeelding Interview Isis Weekenborg (De Bouwcampus) tijdens Transitietour Circulaire (Her)ontwikkeling

Op een zonovergoten dag zijn we met zo’n 90 leden van de verschillende vak- en brancheverenigingen on tour gegaan langs twee utiliteitsgebouwen waar iets unieks is gedaan op het gebied van circulariteit. Vervolgens pasten de deelnemers de opgedane kennis toe in twee cases van het Rijksvastgoedbedrijf op het terrein van de Bernhardkazerne van het Ministerie van Defensie. Het thema voor deze eerste editie was circulaire herontwikkeling.

Isis Weekenborg – Transitiemedewerker bij De Bouwcampus over en tijdens deze dag:

“We merkten in de voorbesprekingen dat vooral young professionals niet tot nauwelijks met elkaar samenwerken buiten hun organisatie, binnen de keten. Dus toen bedachten we om de hele keten met elkaar te verbinden.”

Waarom?

“Omdat de opgaven van de toekomst een meer integrale aanpak nodig hebben. Een perspectief is niet voldoende, je moet het samen doen. Zeker op zo’n thema als circulaire herontwikkeling is dat noodzakelijk; dat gaat om ontwerp, onderhoud, (her)gebruik, ontmanteling en van opdrachtnemer tot -gever en alles daartussen. Vandaar dat we hen bij elkaar willen hebben.”

Wanneer is dit geslaagd?

“Als er nog een buzz door de groep gaat; oh ja, wat een leuke toevoeging, wat een goed idee. Dat het nog ‘leeft’. En natuurlijk ook als Rijksvastgoedbedrijf denkt: “hee, met deze slimme ideeën van deze mensen moeten we aan de slag. Een technisch team van het RVB gaat ermee aan de slag en de groepjes die ‘gewonnen’ hebben met de pitches, krijgen de mogelijkheid om mee te denken bij de ontwikkeling, als een soort denktank. Daarmee heb je meteen al gezorgd dat je de theorie toepast in de praktijk.”

links: Itzel Zuiker (Bouwend Nederland) en rechts: Isis Weekenborg (de Bouwcampus)