Ga door naar hoofdcontent
BlogsPaneldiscussie ‘Investeren in vastgoed middels ESG’

Paneldiscussie ‘Investeren in vastgoed middels ESG’

Woensdag 21 september 2022Afbeelding Paneldiscussie ‘Investeren in vastgoed middels ESG’

Annemarie van Doorn (DGBC), Bernardo Korenberg (Bouwinvest) en Derk Welling (APG) gingen onder leiding van Norbert Bol (Building Values) in gesprek over hoe het optimum bepaald kan worden in het evenwicht tussen de verschillende onderdelen van ESG, zonder de balans er tussen te verliezen: financieel economische, transparantie, sociale belangen én het milieu.

Duurzaamheid gedreven door de mensen

De panelleden zijn er over eens dat die balans leidt tot betere resultaten voor zowel het bedrijf als de samenleving. Een start maken met de ESG doelstellingen is wellicht in het begin moeilijk maar het wordt steeds leuker omdat zowel vanuit risicobeperking als waardecreatie resultaten behaald worden.

In de ESG doelstellingen komen vele opgaven/uitdagingen samen. Maatschappelijke opgaven op gebied van materiaal, leefbaarheid, klimaat adaptieve aspecten, betaalbaarheid. Verschillende richtingen en aandacht kunnen daaraan bijdragen. Het belang van krachten bundelen vanuit het niveau van de ondernemer, de sector én de overheid zijn daarin van belang om van micro naar macro oplossingen te komen.