Ga door naar hoofdcontent
BlogsWorkshop ‘hoe kan hybride werken bijdrage aan de community?

Workshop ‘hoe kan hybride werken bijdrage aan de community?

Woensdag 21 september 2022Afbeelding Workshop ‘hoe kan hybride werken bijdrage aan de community?

Onder leiding van Marinda Hall werd het ‘probleem’ hybride werken positief omgedraaid. Met panelleden Harold Coenders (Colliers), Mark Spiering (CBRE) en Jeroen Hollander (De Alliantie en de BerCK) werd er met deelnemers, vanuit veel verschillende disciplines, gesproken over hoe we een team bij elkaar houden met hybride werken? Hoe creëer en behoud je de teamgeest?

Als je medewerkers individueel naar hun wensen vraagt, krijg je individuele en veel verschillende antwoorden. Maar als je het benadert vanuit het team en de medewerkers juist vraagt wat het nodig heeft om goed te kunnen functioneren krijg je veel vergelijkbare antwoorden. Waar ligt de balans tussen verleiden en verplichten? Het gaat vooral ook om duidelijkheid te verschaffen in wat er van je verwacht wordt.

Zoals één van de deelnemers treffend zei: “als het project stagneert dan is mijn ‘teams-tegoed’ kennelijk op en wordt het tijd om weer fysiek bij elkaar te komen”.

Daarnaast zijn het vaak de ‘kleine dingen’ die een kantoor prettig maken en een plek is waar je graag wilt zijn. Een community is vooral gebaat bij de persoonlijke ontmoeting op een fijne plek.

We moeten er anders over gaan nadenken en vooral ook gebruik maken van de individuele vaardigheden van de medewerkers en hun talenten. De HR afdeling kan hier ook een belangrijke bijdrage aan leveren. Dus betrek deze ook bij de ‘vastgoedvraag’.