- Lancering boek ‘Vastgoedexploitatie’ op de PROVADA | nevap.nl
Terug

Lancering boek ‘Vastgoedexploitatie’ op de PROVADA

donderdag 9 juni 2016

Op woensdag 8 juni a.s. is om 16.00 uur in de International Business Lounge, direct naast de stands van NeVaP en RICS (Hal 11, Stand 48 en 49) het boek ‘Vastgoedexploitatie’ feestelijk gelanceerd. Dit boek is een initiatief van Mariëlle Wieman, directeur NeVaP en Maarten Vermeulen, Managing Director van RICS Europe, Russia & CIS.

Studieboek
‘Vastgoedexploitatie’ is de volledig geactualiseerde versie van ‘Handboek Vastgoedmanagement’ (Noordhoff Uitgevers, 2010). ‘Vastgoedexploitatie’ zal, net als ‘Handboek Vastgoedmanagement’, verplichte literatuur zijn aan hogescholen en universiteiten. Het boek is bestemd voor studenten van onder andere de volgende opleidingen: Vastgoed & Makelaardij, Facility Management en Bouwtechnische Bedrijfskunde.

Aanbevelingen
Het boek wordt van harte aanbevolen door de brancheorganisaties Aedes, IVBN, Vastgoed Belang en VGM NL alsmede door het Landelijk Opleidingsoverleg Vastgoed & Makelaardij en diverse Facility Management opleidingen.

Bestseller
Deze complete uitgave is naast studieboek ook een belangrijk naslagwerk voor professionals in de vastgoed- en facility management sector. ‘Handboek Vastgoedmanagement’, de voorloper van ‘Vastgoedexploitatie’ stond maar liefst 96 dagen in de Top 100 van Beste Verkochte Managementboeken van Managementboek.nl en 11 dagen in de betreffende Top 10.

Compleet overzicht
‘Vastgoedexploitatie’ biedt een compleet overzicht van het vakgebied vastgoedexploitatie. De rode draad door het boek wordt gevormd door het acquisitie-, het exploitatie- en het dispositieproces. Daarbij wordt onder andere de rol van de vastgoedmanagement organisatie (VMO) beschreven. Ook de exploitatie van specifieke vastgoedcategorieën komen aan bod, zoals bijvoorbeeld zorgvastgoed, parkeergarages en logistiek vastgoed.

Nieuwe hoofdstukken
Nieuwe hoofdstukken ten opzichte van ‘Handboek Vastgoedmanagement’ zijn onder andere: internationale wet- en regelgeving, veiligheid, leegstand en transformatie, gastvrijheid, leegstandbeheer, studentenhuisvesting, onderwijsvastgoed en hotelvastgoed.
Hoofd- en eindredactie en auteurs ‘Vastgoedexploitatie’ is geschreven door gerenommeerde senior vastgoedprofessionals, voornamelijk leden van NeVaP en/of RICS. De hoofd- en eindredactie is, net als bij ‘Handboek Vastgoedmanagement’, gevormd door Maarten Vermeulen, Managing Director van RICS Europe, Russia & CIS en Mariëlle Wieman, directeur van NeVaP.