- NEVAP HBO Challenge | nevap.nl
Terug

NEVAP HBO Challenge

donderdag 7 oktober 2021

NEVAP HBO Challenge

Donderdag 7 oktober

Het betreft een fysiek evenement. Zeer binnenkort zullen wij de locatie (in het midden van Nederland) bekend mogen maken.

 

Wat is de NEVAP HBO Challenge?
De NEVAP HBO Challenge betreft een casus die door studenten wordt uitgevoerd. Op deze dag wordt het leerveld gekoppeld aan het werkveld. Waarbij de kennismaking tussen deze twee groepen op een, voor beiden kanten, relevante en leerzame manier tot stand kan komen. De dag zal plaatsvinden op de te transformeren locatie die de casus vormt voor de studenten.

Deelname aan de Challenge staat open voor 3e of 4e jaars studenten van HBO instellingen van opleidingen Vastgoed en Makelaardij, Facility and Real Estate Management, Facility Management en Built Environment (o.a. Assetmanagement). Gedurende de dag werken de studenten in teams, met medewerking van een coach uit het werkveld, aan de opdracht. Aan het eind van de dag presenteren de studenten het plan aan een jury en de leden van NEVAP in de vorm van een korte presentatie. 

De Casus:
De casus van de HBO Challenge betreft het bedenken van een waardevolle, toekomstgerichte en duurzame invulling van een markant industrieel fabrieksgebouw in het midden van Nederland. In de directe omgeving zijn uitbreidingsmogelijkheden en een herontwikkelingsvraag vanuit de gemeente. Het object bevindt zich in de directe omgeving van het stationsgebied waar het niet alleen een vertrek- en aankomstpunt van openbaar vervoer betreft maar een plek van bedrijvigheid, vermaak, en woonomgeving moet gaan worden.

NEVAP leden event:
Deze dag wordt georganiseerd voor NEVAP leden én studenten. Tijdens het uitvoeren van de casus zullen de studenten ondersteund worden door coaches vanuit het NEVAP leden netwerk. In de middag vindt er een, speciaal aan de casus en locatie gerelateerd, programma voor de NEVAP leden plaats en aansluitend mogen jullie de uitwerkingen van de studenten beoordelen en de uiteindelijke winnaar van de NEVAP HBO Challenge kiezen.

(Voorlopig) Programma 7 oktober

09:30 uur Ontvangst studenten

Welkom en presentatie over het object

10:30 uur Werken aan de kernbegrippen van de opdracht

12:00 uur Lunch

13:00 uur Inspiratiecollege en (verder) werken aan uitwerking van de casus

14:00 uur Ontvangst NEVAP leden

14:30 uur Inspiratiecollege NEVAP leden

16:00 uur koffie/thee break

Gelegenheid bekijken en bespreken uitwerkingen met studenten

17:00 uur Pitches van studenten

Bekendmaking winnaar NEVAP HBO Challenge

17:45 uur afsluitende borrel

 

Deelname studenten:

Ben jij 3e of 4e jaars student aan een vastgoed of gerelateerde opleiding? Wil jij mee denken aan een werkelijke transformatie opgave in het vastgoed? Wil jij tijdens een inspirerende en creatieve dag praktisch kennis maken met mensen uit het vastgoed werkveld en studenten van andere vastgoedopleidingen? Wil jij … winnen?
Meld je dan snel aan bij je docent voor de NEVAP HBO Challenge op donderdag 7 oktober 2021.

Aanmelden NEVAP leden - via de aanmeld button.

Aanmelden