Ga door naar hoofdcontent
Energy

Sannie Verweij (Gebouwinzicht) begeleid de tafel Energy. “Je hebt koplopers en achterblijvers in een peloton. We zien dat we in het vastgoed echt wel in de voorhoede zitten op het gebied van energiebesparing. Technisch kunnen we heel veel meer, maar veel partijen voldoen nu eenmaal nog niet aan de wetgeving.

De uitdaging zit erin dat we innovaties van de koplopers gaan opschalen binnen de huidige kaders om de energietransitie verder aan te jagen. Van het gas af, is slechts een middel, het gaat om het grotere plaatje: de 1,5 graad opwarming die we moeten tegengaan. Monitoring in de exploitatiefase is daarvoor essentieel. De why-vraag kennen we, nu kunnen we een werkgroep de how-vraag onderzoeken. Dusdanig dat iedereen ook meewerkt!” We bespreken hoe we naast energie ook materiaal- en grondstoffengebruik mee moeten nemen in de werkgroep. Hoe we gezondheid een plek kunnen geven in gebouwen, met smart buildings, een gezond binnenklimaat en bio mimicry.

Er liggen grote vragen rondom dit thema, dus net als bij de werkgroep Klimaatadaptatie, zoeken wij aan deze tafel naar een casus die we met meerdere leden van NEVAP kunnen beetpakken.”

Wij nodigen onze leden van harte uit, indien men geïnteresseerd is om bij te dragen / aan te sluiten bij een (of meerdere) werkgroep(en), dit via onderstaande formulier kenbaar te maken:

De werkgroepen zijn sinds juni 2023 actief bezig en spraken tijdens ‘de 2024 stip op de horizon NEVAP Werkgroepen’ de ambitie uit om eminente transities te gaan versnellen. Zo houdt NEVAP het niet alleen binnen de gelederen, maar profiteert de hele keten van de kennis!

De eerste resultaten van de werkgroep Energy: zijn hier terug te lezen!

Afbeelding voor Daley van Dommelen*

Daley van Dommelen*

Sr. Business Developer ESG Software verduurzaming vastgoed
Afbeelding voor Daan Reugebrink*

Daan Reugebrink*

Adviseur Duurzame Warmte
Afbeelding voor Berend Koudstaal*

Berend Koudstaal*

Programmamanager
Afbeelding voor Gert jan Jacobse*

Gert jan Jacobse*

Sr. Consultant End Users
Afbeelding voor Sannie Verweij*

Sannie Verweij*

Trainer/Adviseur