Ontvangst
Deelnemers en betrokken NEVAP leden, coaches, sprekers en juryleden worden ontvangen en schenken wij koffie / thee
INSCHRIJFMOGELIJKHEID VOOR DEELNAME DOOR STUDENTEN GESLOTEN!
Hoe bedenk je ‘onorthodox’ een toekomstbestendige invulling voor een object die vraagt om een nieuwe invulling? Een verouderd kantoor, een herontwikkelingsopgave van een gebied met functiemenging, of een nieuwe invulling van een bestaand object? Studenten uit het hele land, bijgestaan door NEVAP professionals uit het werkveld en de betrokken partijen in het gebied, laten tijdens de NEVAP HBO Challenge zien hoe je dat doet. Met veel energie, een open blik en een goede samenwerking komen ze ieder jaar weer tot verrassend creatieve, doordachte en waardevolle plannen.
De dag leidt daarnaast tot veel interactie en waardevolle nieuwe contacten tussen studenten en professionals.
Het is met groot genoegen dat wij alweer de 4e editie van de NEVAP HBO Challenge aankondigen! Na het overweldigende succes van voorgaande jaren in Culemborg, Zwolle en Hengelo (OV), zijn we verheugd om opnieuw de schijnwerpers te richten op de innovatieve kracht en creativiteit van de HBO-studenten in het vastgoed- en facilitymanagement domein.
Dit jaar zijn we te gast en aan de slag in het Kabeldisctrict in Delft!
De NEVAP HBO Challenge betreft een casus die door studenten wordt uitgevoerd. Op deze dag wordt het leerveld gekoppeld aan het werkveld. Waarbij de kennismaking tussen deze twee groepen op een, voor beiden kanten, relevante en leerzame manier tot stand kan komen. De dag zal plaatsvinden op de te transformeren locatie die de casus vormt voor de studenten.
Emma Fokker: “Ik vond de NEVAP Challenge erg leerzaam doordat je met meerdere studenten van verschillende opleidingen en uit andere regio’s uit het land samen werkt aan een project in een korte tijd. Ook was het leuk om met verschillende bedrijven te netwerken die te maken hebben met andere takken van vastgoed. Zeker een aanrader voor andere studenten om meer te leren over vastgoed en je netwerk te vergroten!”
Deelname aan de Challenge staat open voor 3e of 4e jaars studenten van HBO instellingen van opleidingen Vastgoedkunde, Real Estate Management, Facility Management, Built Environment (o.a. Assetmanagement), Bouwkunde, Ruimtelijke Ontwikkeling etc.. Gedurende de dag werken de studenten in teams, met medewerking van een coach uit het NEVAP werkveld, aan de opdracht. Aan het eind van de dag presenteren de studenten het plan aan een jury en de leden van NEVAP in de vorm van een korte presentatie.
Ook in 2024 hebben wij gezocht naar een casus die de studenten uitdaagt om met onorthodoxe ideeën te komen voor de invulling van een complex of gebied, al of niet onder handhaving van bestaande gebouwen. Aandacht gaat uit naar de gedachten en input van studenten ook op het gebied van de menselijke factor in een groot en historisch ontwikkelingsgebied, zonder respect te verliezen voor de (immense) opgave – hoe borg je die inspiratie van de plek?.
Kabeldistrict is onderdeel van bedrijventerrein Schieoevers-Noord. Amvest en KondorWessels Vastgoed (een VolkerWessels onderneming) gaan Kabeldistrict in Delft transformeren naar een levendige, productieve stadswijk waar werken, wonen, leren en maken samenkomen. In het 12 hectare grote gebied zijn plannen voor tussen 3.200 en 3.500 woningen en 1.250 extra arbeidsplaatsen. Daarmee wordt een belangrijke impuls gegeven aan de woningbouw- en werkopgave van de Gemeente Delft en de regio.
Het bedrijventerrein biedt een uitgelezen kans te groeien tot een nieuw stuk stad dat sociaal en cultureel divers is. Het vormt de schakel tussen het stadscentrum en de Technische Universiteit van Delft. Amvest en Kondor Wessels Vastgoed willen van Kabeldistrict een werk-woonbuurt maken die in diversiteit en dynamiek doet denken aan het New Yorkse Meatpacking District. Centraal in het plan staat de voormalige Nederlandsche Kabel Fabriek.
In en rond de oude Kabelfabriek komt werk- en woonruimte voor gezinnen, studenten, kenniswerkers, ondernemers en senioren. Naast koop- en studentenwoningen komt er sociale huur en circa 1.500 vrije sector huurwoningen in het middensegment. Deze worden in één van de woningportefeuilles van Amvest opgenomen. Door het gelaagd mixen van werken en wonen ontstaat een toekomstbestendig binnenstedelijk gebied dat aantrekkelijk is voor nieuwe generaties.
Esra Heling. “Ik heb ontzettend veel geleerd, het was erg bijzonder door de omvang van de case en de professionals die erover vertelden. Het draagt zeker bij aan mijn toekomst, het heeft impact op mij als vastgoedprofessional.” In de vastgoedwereld moet je voor jezelf op kunnen komen. Esra deed dan ook de pitch namens haar groepje: “Ik wilde de pitch wel doen voor NEVAP en Stork, om mijzelf te laten zien aan hen en de vele andere aanwezige partijen en serieuze bedrijven.”
Inhoudelijke ondersteuning van de studenten wordt georganiseerd in de vorm van een Thema-MARKT. Op de locatie wordt een markt gecreëerd waar diverse kramen komen te staan. Iedere kraam, bemand door NEVAP leden en innovatiepartners, vertegenwoordigt een thema die belangrijk kan zijn voor de uitwerking van de opdracht. De studenten gaan gericht de benodigde informatie zelf ‘ophalen’ op de markt.
Sandora Wirjasentana: “Ik vond de NEVAP HBO Challenge erg leuk! Je krijgt een unieke kans om contact met grote bedrijven te leggen maar ook met de gemeente. Daarnaast is het ook leuk om weer onder de studenten te zijn (zelf loop ik nu een half schooljaar stage). Je wordt uitgedaagd om out-of-the-box te denken en je loopt even in de schoenen van een projectontwikkelaar. Voor studenten is het zeker de moeite waard om een keer mee te doen!”
Ontvangst
Deelnemers en betrokken NEVAP leden, coaches, sprekers en juryleden worden ontvangen en schenken wij koffie / thee
Aanvang plenair
Wij nodigen iedereen uit om plaats te nemen
Lunch
Wij presenteren een handzaam lunchbuffet
Wij ontvangen de gasten die deelnemen aan het speciale middagprogramma waarbij de casus van Kabeldistrict de basis vormt.
Dit programma is niet alleen bedoeld voor leden van NEVAP, maar ook voor gasten en andere geïnteresseerden.
Elizabeth Nelson is de auteur van The Healthy Office Revolution. Daarnaast is zij onderzoeker, schrijver en keynote speaker. Ze zit in de beoordelingsraad van wetenschappelijke publicaties, waaronder Nature’s Digital Medicine, Journal of Medical Internet Research (JMIR) en Plos One. Haar PhD in biomedische technologie richt zich op onze complexe relatie met technologie en een betere manier van leven en werken. Haar gedurfde en toch toepasbare onderzoek is uitgevoerd bij bedrijven als CBRE en GSK en heeft geholpen bij het ontwerpen van gebouwen als de Booking.com Campus en Edge Olympic.
‘While we sometimes learn from how-to’s, this time I’m going to be taking everyone through a how-not-to in the world of smart buildings. Elizabeth has researched so much of what is possible in the workplace and yet only scratched the surface. What comes up again and again is if you don’t measure you can’t improve. But what comes out of those improvements is nothing short of inspiring. Join for the first time this extended version of the presentation teaser at PROVADA to talk about this fantastic world we are stepping into. This is also in line with the upcoming ROI of Smart Technology Think Tank From the Smart Building Collective.’
In deze sessie bespreekt zij samen met de aanwezigen over hoe je geld kunt verliezen en slimme gebouwen kunt verknoeien. Zij introduceert op een prikkelende manier hiermee de nieuwe categorie die aan de voorwaarden van de HBO Challenge casus is toegevoegd: Smart Buildings
Elizabeth is tevens jurylid tijdens deze HBO Challenge 2024.
In Oktober zal zij, met ongeveer 10 bedrijven en de Universiteit van Delft, de resultaten lanceren van een slimme Denktank op gebied van ‘ROI on Smart’.
Koffie/thee break met het inmiddels beruchte Schep(vastgoed)ijs aangeboden door Schep vastgoedmanagers.
Gelegenheid bekijken en bespreken uitwerkingen met studenten.
Een van de hoogtepunten van het programma is de reeks pitches door studenten, waarin zij hun uitwerkingen van Kabeldisctrict casus presenteren. Deze jonge talenten delen hun innovatieve ideeën en oplossingen op basis van de casus.
Een inspirerende kans om te zien hoe de volgende generatie professionals tegen actuele uitdagingen aankijkt en met frisse inzichten komt.
Terwijl de juryleden (Wietse Verheul, Elizabeth Nelson en Lieke Bienfait) in overleg gaan over de keus voor de winnaar(s) vindt in de zaal de jurering voor de publieksprijs plaats. Alle aanwezigen stemmen mee voor deze prijs.
De juryleden maken de winnaar(s) bekend van de 4e NEVAP HBO Challenge 2024.
Er worden prijzen uitgereikt in de categorieën:
Voor een impressie van de NEVAP HBO Challenge verwijzen wij je graag naar de verslagen van de vorige edities via deze link
Sluit je aan en maak gebruik van de voordelen die het NEVAP lidmaatschap je biedt. Krijg onbeperkt toegang tot onze informatiebronnen en kom in contact met een van je aangesloten collega’s.