Ga door naar hoofdcontent
EventsHBO Challenge 2024

HBO Challenge 2024

Categorie
Datum10 oktober 2024
Tijd09:30 - 18:30 uur
Locatienader te bepalen
Aanmeldformulier NEVAP HBO ChallengeAfbeelding HBO Challenge 2024

Hoe bedenk je ‘onorthodox’ een toekomstbestendige invulling voor een object die vraagt om een nieuwe invulling? Een verouderd kantoor, een herontwikkelingsopgave van een gebied met functiemenging, of een nieuwe invulling van een bestaand object? Studenten uit het hele land, bijgestaan door NEVAP professionals uit het werkveld en de betrokken partijen in het gebied, laten tijdens de NEVAP HBO Challenge zien hoe je dat doet. Met veel energie, een open blik en een goede samenwerking komen ze ieder jaar weer tot verrassend creatieve, doordachte en waardevolle plannen.

De dag leidt daarnaast tot veel interactie en waardevolle nieuwe contacten tussen studenten en professionals.

Het is met groot genoegen dat wij alweer de 4e editie van de NEVAP HBO Challenge aankondigen! Na het overweldigende succes van voorgaande jaren in Culemborg, Zwolle en Hengelo (OV), zijn we verheugd om opnieuw de schijnwerpers te richten op de innovatieve kracht en creativiteit van de HBO-studenten in het vastgoed- en facilitymanagement domein.

Wat is de NEVAP HBO Challenge?

De NEVAP HBO Challenge betreft een casus die door studenten wordt uitgevoerd. Op deze dag wordt het leerveld gekoppeld aan het werkveld. Waarbij de kennismaking tussen deze twee groepen op een, voor beiden kanten, relevante en leerzame manier tot stand kan komen. De dag zal plaatsvinden op de te transformeren locatie die de casus vormt voor de studenten.

Emma Fokker: “Ik vond de NEVAP Challenge erg leerzaam doordat je met meerdere studenten van verschillende opleidingen en uit andere regio’s uit het land samen werkt aan een project in een korte tijd. Ook was het leuk om met verschillende bedrijven te netwerken die te maken hebben met andere takken van vastgoed. Zeker een aanrader voor andere studenten om meer te leren over vastgoed en je netwerk te vergroten!”

Deelname aan de Challenge staat open voor 3e of 4e jaars studenten van HBO instellingen van opleidingen Vastgoedkunde, Real Estate Management, Facility Management, Built Environment (o.a. Assetmanagement), Bouwkunde, Ruimtelijke Ontwikkeling etc.. Gedurende de dag werken de studenten in teams, met medewerking van een coach uit het NEVAP werkveld, aan de opdracht. Aan het eind van de dag presenteren de studenten het plan aan een jury en de leden van NEVAP in de vorm van een korte presentatie. 

De opdracht

Ook in 2024 zoeken wij naar een casus die de studenten uitdaagt om met onorthodoxe ideeën te komen voor de invulling van een complex of gebied, al of niet onder handhaving van bestaande gebouwen. Creativiteit is het kernwoord om hier een goede invulling voor te vinden.

Esra Heling. “Ik heb ontzettend veel geleerd, het was erg bijzonder door de omvang van de case en de professionals die erover vertelden. Het draagt zeker bij aan mijn toekomst, het heeft impact op mij als vastgoedprofessional.” In de vastgoedwereld moet je voor jezelf op kunnen komen. Esra deed dan ook de pitch namens haar groepje: “Ik wilde de pitch wel doen voor NEVAP en Stork, om mijzelf te laten zien aan hen en de vele andere aanwezige partijen en serieuze bedrijven.”

thema-MARKT

Inhoudelijke ondersteuning van de studenten wordt georganiseerd in de vorm van een Thema-MARKT. Op de locatie wordt een markt gecreëerd waar diverse kramen komen te staan. Iedere kraam, bemand door NEVAP leden en innovatiepartners, vertegenwoordigt een thema die belangrijk kan zijn voor de uitwerking van de opdracht. De studenten gaan gericht de benodigde informatie zelf ‘ophalen’ op de markt.

Sandora Wirjasentana: “Ik vond de NEVAP HBO Challenge erg leuk! Je krijgt een unieke kans om contact met grote bedrijven te leggen maar ook met de gemeente. Daarnaast is het ook leuk om weer onder de studenten te zijn (zelf loop ik nu een half schooljaar stage). Je wordt uitgedaagd om out-of-the-box te denken en je loopt even in de schoenen van een projectontwikkelaar. Voor studenten is het zeker de moeite waard om een keer mee te doen!”
winnaars NEVAP HBO Challenge 2023 in Hengelo

Momenteel zijn wij op zoek naar de casus voor de editie 2024. Heeft u een object die aan de wensen van de casus voldoet? Laat het ons weten via m.rijkse@nevap.nl en wij nemen graag contact op.

Voor een impressie van de NEVAP HBO Challenge verwijzen wij je graag naar de verslagen van de vorige edities via deze link