Ingrid Ploegmakers van Sweco vertelt over de “Impulsaanpak Winkelgebieden, What’s next?” en bespreekt hoe verder te gaan met de transformatie van Nederlandse centrumgebieden na het stoppen van de Rijkssubsidieregeling.
Kennisplein op PROVADA 2024
NEVAP, KERN en de Amsterdam School of Real Estate realiseren voor de 2e keer in hal 12 het Kennisplein tijdens PROVADA 2024.
Daarmee bieden wij onze partners, leden, relaties, studenten en belangstellenden een plek op de grootste vastgoedbeurs van Nederland om te ontmoeten, te netwerken en kennis te delen.
Gedurende drie dagen worden er diverse inhoudelijke sessies verzorgd in het theater op de stand. De sessies verzorgd door onze partners, leden en docenten zijn zorgvuldig samengesteld en beloven een schat aan waardevolle inzichten en informatie over diverse onderwerpen binnen de vastgoedsector. Of je nu geïnteresseerd bent in baanbrekende trends, innovatieve technologieën, duurzame ontwikkelingen of strategische benaderingen.
Daarnaast wordt er een ontbijtsessie georganiseerd door a.s.r. real estate speciaal voor studenten op donderdagochtend en is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. We kijken uit naar drie inspirerende dagen vol ontmoetingen, netwerkmogelijkheden en waardevolle kennisdeling op PROVADA 2024!
Bezoek ook de standpartners DWA, HOD Nederland, Assetmaps, Blooming Buildings en Amsterdam School of Real Estate en de inhoudelijke sessies van DWA, Blooming Buildings, Yellow Concepts en Amsterdam School of Real Estate, VLBN, Sweco, City Deal, Retailagenda, Strabo, Wereldhave en NEOO, Supermarkt & Ruimte, en Kern Commissie SOM.
De stand wordt ‘groen aangekleed’ door Blooming Buildings.
In de komende periode zullen meer standpartners en inhoudelijke programma’s bekend worden. Blijf dus deze pagina bezoeken voor updates en details.
Is jullie organisatie geïnteresseerd om deel te nemen aan PROVADA? Dat kan als standpartner óf inhoudelijk partner. Wil je meer informatie over de mogelijkheden en tarieven? Stuur ons dan gerust een mail naar: m.rijkse@nevap.nl .
PROGRAMMA Kennisplein NEVAP/KERN/Amsterdam School of Real Estate – op dinsdag 11 juni
Impulsaanpak Winkelgebieden, What’s next? Hoe nu verder met transformaties van de Nederlandse centrumgebieden nu de Rijkssubsidieregeling stopt?
Lunchsessie: Wake up call ondermijning: het (h)erkennen van de parallelle vastgoedwereld
De City Deal Dynamische Binnensteden organiseert op het Kennisplein de sessie ‘ondermijning: het (h)erkennen van de parallelle vastgoedwereld’.
Jos Sentel zal als programma coördinator van de City Deal een korte toelichting op de relevantie van het thema geven. Inhoudelijke bijdragen komen van Jonas Stuurman (Senior onderzoeker lectoraat Ondermijning bij Avans Hogeschool en Projectleider Kennis & Expertise bij Ministerie BZK) en Lukas Verbiesen van RIEC Amsterdam. Zij zullen een inleiding geven over het fenomeen ondermijning in centrumgebieden.
Wat is het eigenlijk? Hoe kun je het herkennen? Op welke wijze frustreert het de aanpak van centrumgebieden? En welke mogelijkheden zijn er om het aan te pakken?
Na de presentaties zal onder leiding van moderator Maarten Vermeulen (KERN) een gesprek met het publiek plaatsvinden.
Van betrokkenheid tot barrières; waarom samenwerken aan transformatie niet altijd werkt.
Van betrokkenheid tot barrières; het benut je de kracht van lokale investeerders
Lokale vastgoedpartijen hebben vaak een andere positie in een centrumgebied dan grote institutionele beleggers; ze hebben meer betrokkenheid en meer binding met de gemeente en de plek waar ze zitten. Wat betekent dit voor de keuzes en risico’s die zijn nemen? En hoe zorg je voor een optimale samenwerking tussen investeerders en gemeente?
We praten hierover met Joost Konings, directeur van vastgoedontwikkelaar Koningvest uit Roosendaal en gaan in gesprek over de samenwerking in Spijkenisse met Iddo Ketel, accountmanager Stadscentrum Spijkenisse en Edwin Dickhof en Steven Manhave van Manhave Vastgoed die actief zijn deze gemeente. Het publiek krijgt alle ruimte om hun praktijkervaring te delen.
De TOP 100 meest inspirerende concepten van 2024
De TOP 100 meest inspirerende concepten van 2024
Ontdek welke nieuwe concepten daadwerkelijk zorgen voor verrassing, een lach op je gezicht en tegelijkertijd extra rendement. Laat je inspireren door bijzondere concepten uit verschillende vastgoedsectoren – van kantoren tot woningen, van sportcentra tot ziekenhuizen, van campussen tot winkelcentra en van horeca tot binnensteden, van gebouw tot gebied en van dichtbij tot ver weg. Concepten die raken, die iets losmaken en waar mensen over doorvertellen.
Lot Frijling, oprichter van de Concepting Academy en eigenaar van Yellow Concepts, neemt je in een uur mee door de TOP 100 meest inspirerende concepten van 2024 zodat je na afloop weer helemaal opgeladen bent met gegarandeerd nieuwe inzichten voor jouw gebouw- of gebiedsontwikkeling!
Retail is mensenwerk. Waarom stenen winkels winnen en hoe deze winnen.
Sessie verzorgd door Hans van Tellingen
PROGRAMMA Kennisplein NEVAP/KERN/Amsterdam School of Real Estate – op woensdag 12 juni
Presentatie winnaar Kern Jaarprijs: Full Service Centrum Sterrenburg in Dordrecht
Presentatie door Kim de Munnik (Wereldhave) en Arjen Seckel (NEOO)
Veiligheid en betrouwbaarheid in gebouwen door ‘simple thinking’ over techniek
We worden dagelijks geconfronteerd met een veranderende en soms disruptieve wereld. Of het nu gaat over overstromingen, cyberaanvallen, een energienet dat overbelast dreigt te raken: we worden steeds vaker uitgedaagd om onze assets te beschermen, processen draaiende te houden en mensen een veilige en gezonde werkomgeving te bieden. Ook zien we een toenemende regeldruk vanuit zaken als de NIS2 die organisaties dwingt om hun zaken qua digitale veiligheid goed op orde te hebben.
In deze presentatie geeft Ruud Kotylak, manager Critical Systems bij DWA, een zienswijze op de relatie tussen de eerdergenoemde ontwikkelingen en de gebouwde omgeving. Zijn visie beschouwt organisatorische en technische uitdagingen inclusief pragmatische oplossingen om de eerste stappen te zetten naar een toekomstbestendige gebouwde omgeving die bestand is tegen de uitdagingen van vandaag en morgen. Denk bijvoorbeeld aan simpele en concrete maatregelen in het ontwerp van installaties die ervoor zorgen dat in het geval van een calamiteit men snel weer grip krijgt op de situatie en processen door kunnen gaan.
De ontwikkeling van het supermarktlandschap tussen nu en vijf jaar
Presentatie door Supermarkt & Ruimte
Maak van frictieleegstand een kans: hoe Leegstandbeheerders kunnen bijdragen aan benutting van de vastgoedvoorraad.
Maak van frictieleegstand een kans: hoe Leegstandbeheerders kunnen bijdragen aan benutting van de vastgoedvoorraad.
Leegstand in de vastgoedvoorraad is een onvermijdelijk verschijnsel. Dat is inherent aan de levenscyclus van vastgoed in algemene zin waarin vroeg of laat sprake is van renovatie, transformatie, sloop en nieuwbouw. Deze transities in de levenscyclus van vastgoed gaan altijd gepaard met frictieleegstand. Voor een vastgoedeigenaar is frictieleegstand in beginsel een uitdaging en in meerdere opzichten risicovol. Professionele leegstandbeheerders proberen voortdurend vastgoedeigenaren positief te prikkelen om hun frictieleegstand beschikbaar te stellen voor tijdelijk gebruik. Hiermee creëren zij maatschappelijke waarde voor hun stakeholders door het systematisch vergroten van de beschikbare en bruikbare vastgoedvoorraad gedurende de property lifecycle. Bent u ook benieuwd wat mogelijk is?
Sprekers:
- Jeroen van der Poel, voorzitter Vereniging Leegstandbeheerders Nederland (VLBN)
- Miloeda Vijfhuizen, bestuurslid VLBN
Call to action ondermijning: Het gebeurt omdat het kan, wat doe je eraan?
Call to action ondermijning: Het gebeurt omdat het kan, wat doe je eraan?
Je hebt een vermoeden dat er in een winkel of woning sprake is van ondermijning. Maar dan? Wat kun je er vervolgens aan doen? Politie Amsterdam heeft een strategie ontwikkeld in de Haarlemmerbuurt om ondermijning aan te pakken. Hier maken agenten uren vrij om zichtbaar te zijn in de buurt en op verdachte zaken af te stappen. Van tassen controleren, tot auto’s aanhouden en winkels binnenstappen. Binnen de wettelijke kaders die daarvoor zijn.
Deze aanpak van ondermijning is vanaf dag één een succes, met een miljoenenopbrengst aan drugs en andere illegale zaken als resultaat.
Tijdens deze sessie vertellen betrokken politie-agenten over hun aanpak en praktijkervaring en geven ze praktische tips aan eigenaren en gemeenten. Het publiek kan vragen stellen en vertellen over hun eigen ervaring.
De invloed van gedrag bij gebiedsontwikkelingen van centrumgebieden.
Sessie verzorgd door Kern commissie SOM
PROGRAMMA Kennisplein NEVAP/KERN/Amsterdam School of Real Estate – op donderdag 13 juni
Studentenontbijt: Meet & Greet a.s.r. real estate Breakfast: “werken & leren binnen Vastgoed” – mede mogelijk gemaakt door NEVAP
Altijd al die ene vraag willen stellen aan een directeur, leidinggevende, medewerker van a.s.r. real estate? En wil je meer weten over het nooit eindigende pad in kennis en persoonlijke ontwikkeling gedurende je carrière binnen de vastgoedbranche?
Op de studentendag van PROVADA organiseren wij het Meet & Greet a.s.r. real estate Breakfast: “werken & leren binnen Vastgoed” – mede mogelijk gemaakt door NEVAP.
Dit is een uitgelezen kans voor studenten om onder genot van een heerlijk ontbijt van a.s.r. real estate alles te weten te komen over carrièremogelijkheden in de wereld van vastgoed en in een informele setting kennis te maken met een directeur, leidinggevende, medewerker van a.s.r. real estate uit verschillende sectoren zoals research, retail, wonen, renewables, science parks en kantoren.
Ook geven zij een presentatie over ASR Dutch Science Park Fund. Het fonds investeert in commercieel te exploiteren vastgoed op Nederlandse science parken.
En uiteraard is het dé gelegenheid om waardevolle connecties te leggen, je netwerk uit te breiden en te leren van ervaren professionals. Natuurlijk kun je jezelf ook presenteren aan potentiële werkgevers.
Ben je geïnteresseerd hierbij aanwezig te zijn? Laat dit weten via https://nevap.nl/aanmeldformulier-a-s-r-studenten-speeddate-ontbijt/
Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!
Aanwezig zullen zijn (o.v.b.):
Vinoo Khandekar – Head of Research & Intelligence
Edwin van de Woestijne – Managing Director Commercieel Vastgoed
Martin Kraaij – Fund Director ASR Dutch Science Park Fund
Ellen Elschot – Community- propertymanager NEXT Delft | Property- accountmanager ASR Dutch Science Park Fund
David Ruizendaal – Assetmanager bij a.s.r. real estate
Dick Gort – CEO a.s.r. real estate
Michiel Kroot – CFRO bij a.s.r. real estate
Henk van de Laar – Hoofd Kwaliteitsmanagement en manager IT&C bij a.s.r. real estate
Bart Vink – Fundmanager Renewables & ASR Dutch Prime Retail Fund
Pieter Vandeginste- Fund Director ASR Dutch Mobility Office Fund
Robbert van Dijk – Managing Director Residential
Benny Ng – Fund manager ASR Dutch Science Park Fund
Lunchsessie ASRE@Provada lecture and panel discussion on “Resilient Cities and long-term climate risks and why we don’t necessarily observe real estate price effects”
Prof Arno van Vlist deelt tijdens de PROVADA zijn expertise over klimaatrisico’s in relatie tot de vastgoedsector. Dit doet hij aan de hand van een speedcollege en het panel van internationale en nationele experts: Alexandra Boot (founder Boot Advocaten & Blue Building Institute), Katherine Beisler (Director Head of ESG Consulting bij Hollis), Boris vd Gijp (Directeur Vastgoed bij Achmea Real Estate), Hans Vrensen (Head of Research & Strategy bij AEW-Europe).
De gesprekonderwerpen gaan in op de meest belangrijke aspecten zoals de taxatie van bestaand vastgoed, de impact van ESG (Environmental, Social, and Governance) risico’s op vastgoedportefeuilles, en learnings voor ontwikkellocaties en toekomstig vastgoed. Het panelgesprek biedt waardevolle inzichten voor professionals in de vastgoedsector.
voertaal: Engels/Nederlands
Kennissessie: beplanting als snel renderende investering.
Kennissessie: beplanting als snel renderende investering.
Nu we vaker de gevolgen van klimaatverandering ondervinden, wordt steeds duidelijker dat beplanting een vast onderdeel van de klimaatadaptatiestrategie in vastgoedportfolio’s zou moeten zijn. Maar beplanting doet meer voor vastgoed. Het levert levert ook direct financieel rendement op.
In deze inspirerende kennissessie door Erwin Wessels (Chief Investment Officer voor Altera) en Tanja van der Knoop (directeur van Blooming Buildings) leer je meer over de financiële waarde van goed groen.
Erwin gaat in op de ESG (Environmental, Social en Governmental) strategie van Altera) en specifiek de duurzaamheidsagenda m.b.t. klimaatverandering en -adaptatie. Omdat het toepassen van beplanting één van de snelst en makkelijkst toe te passen middelen is om klimaatbestendig te worden, is Altera samen met Blooming Buildings een pilot begonnen om een winkelcentrum van geïntegreerde beplanting te voorzien.
Tanja van der Knoop zoomt dieper in op de uitwerking van de pilot en laat zien hoe beplanting niet alleen esthetische en ecologische waarde toevoegt, maar ook sociale en financiële. Aan de hand van dit voorbeeld en andere business cases, maakt ze duidelijk op welke manieren goed groen rendeert en waarom het een vast onderdeel van elke vastgoedstrategie hoort te zijn.
In de komende periode zullen nadere inhoud, sprekers en details van de verschillende programma onderdelen bekend worden.
Gerelateerde events
Word NEVAP lid
Sluit je aan en maak gebruik van de voordelen die het NEVAP lidmaatschap je biedt. Krijg onbeperkt toegang tot onze informatiebronnen en kom in contact met een van je aangesloten collega’s.