Ga door naar hoofdcontent
EventsNieuwe vastgoed eco-systemen. Wie is de regisseur?

Nieuwe vastgoed eco-systemen. Wie is de regisseur?

Categorie
Datum28 januari 2021
Locatieonline
Dit evenement is al geweest.
Afbeelding Nieuwe vastgoed eco-systemen. Wie is de regisseur?

2021 Is het jaar waarin grote verschuivingen plaats gaan vinden in de vastgoedwereld. Disrupters in de markt hebben laten zien dat het anders kan. Technologie biedt nieuwe voorspellende informatie. Taken gedefinieerd binnen de traditionele vastgoedpyramide verschuiven en nieuwe business ecosystemen* werken naar hun optimale vorm toe. Experimenten worden nieuwe business. Maar wie bepaalt welke partij mee kan/mag doen in een eco-systeem? Wie betaalt de rekening en zijn er voorwaarden waarin moet worden voldaan? 

Amvest, Van ’t Hof Rijnland en Heijmans laten tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van NEVAP zien hoe zij hun rol pakken. Ieder in hun eigen eco-systeem en toch met elkaar verbonden.

[*Moore* definieerde in 1996 “business ecosystem” als: “een economische gemeenschap ondersteund door elkaar beïnvloedende organisaties en individuen, de organismen van de zakenwereld. Tot de organismen van het ecosysteem behoren ook klanten, leveranciers, producenten, concurrenten, en andere belanghebbenden. In de loop van de tijd evalueren deze betrokkenen samen, inclusief hun rollen en taken, en neigen ertoe om zich te verbinden met de doelen en de richting van een of enkele van de centrale bedrijven. Deze bedrijven kunnen van rol veranderen, maar ze behouden hun functie als ecosysteemleider vanwege de ontstane afhankelijkheden.” Dat betekent dat een bedrijf proactief moet zijn en wederzijds voordelige activiteiten moet ondernemen in symbiose met klanten, leveranciers en zelfs concurrenten. bron: wikipedia]
Afbeelding voor Nieuwe vastgoed eco-systemen. Wie is de regisseur?

Welkom op de Nieuwjaarsbijeenkomst

Voorzitter Edwin van de Woestijne (a.s.r. real estate) heet alle aanwezigen welkom.

Afbeelding voor Nieuwe vastgoed eco-systemen. Wie is de regisseur?

Is de belegger regisseur?

Wietse Verheul (Manager Commercial Support bij Amvest) heeft een bijzondere rol. Als gebiedsontwikkelaar en -belegger zet Amvest actief in op het verhogen van de bewonerstevredenheid en de waarde die Amvest toevoegt aan de omgeving. Dat dit in toenemende mate gebeurt met verschillende specialisten op het gebied van o.a. community management en services is onvermijdelijk. Waar in de keten maak je impact en waarom trekt Amvest dit nadrukkelijker naar zich toe?

Afbeelding voor Nieuwe vastgoed eco-systemen. Wie is de regisseur?

Is de verhuurder regisseur?

Bert van Lunteren (directeur Van ’t Hof Rijnland) bewandelt een bijzonder pad.
Als ervaren propertymanager kent hij al jaren de eisen en wensen van huurders. En hij weet hoe het anders kan. Van Lunteren voorziet dat hospitalityfilosofie in het propertymanagement de basis wordt. Huurders en het wooncomfort faciliteren met harde en zachte technieken. Hij laat zien aan de hand van een nieuw model hoe de taken en informatie in de vastgoedpyramide verschuiven. En licht toe wat het effect op de businessmodellen van beleggers, propertymanagers en adviseurs daarvan is.

Afbeelding voor Nieuwe vastgoed eco-systemen. Wie is de regisseur?

Is data regisseur?

Joris van Eijkeren  (commercieel manager beheer en exploitatie Heijmans) heeft bijzondere sturingsinformatie.
Iedere onderhoudsbeurt geeft informatie over de waardeontwikkeling van een pand. Informatie uit lopende installaties, uit regulier of grootonderhoud én uit het dagelijks gebruik van het gebouw. Alle data wordt verzameld en vertaald naar sturingsinformatie. Is het gebouw comfortabel, ondersteunt het de gebruikers en hoe zorgt een gebouw voor productiviteit of wellness? Van Eijkeren gunt ons een blik in het systeem. Hij laat zien welke sturingsinformatie er nu wordt genereert.

Afbeelding voor Nieuwe vastgoed eco-systemen. Wie is de regisseur?

Wie wordt NEVAP’s nieuwe regisseur?

Ilja Werkhoven gaat NEVAP verlaten. Ze wordt directeur van een mooi bedrijf waarbij de opgave is om een eco-syteem van diverse bedrijven succesvoller te maken. Een uitdaging die ze niet voorbij kon laten gaan en met groot plezier oppakt. Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst vertelt ze meer. Zwaai je Ilja op een ludieke wijze uit?