Ga door naar hoofdcontent
EventsOn site bezoek aan One Space®Delft

On site bezoek aan One Space®Delft

Categorie
Datum6 april 2022
Tijd15:00 - 17:00 uur
LocatieOne Space®, Pierre van Hauwelaan 2 – 552 in Delft
Dit evenement is al geweest.
Afbeelding On site bezoek aan One Space®Delft

One Space: collectieve verbindingen als sleutel voor social binding

Collectief wonen, ofwel kleinere woningen en gezamenlijke voorzieningen, zorgt voor betaalbare huisvesting en meer samenhang tussen bewoners. Een goed voorbeeld hiervan is het splinternieuwe One Space in Delft. Dit duurzame complex, een belegging van BPL Pensioen, combineert wonen met gemeenschappelijke ruimtes om te werken, sporten, ontmoeten en ontspannen.

Wat:
On site bezoek aan One Space® in Delft; een nieuw woonconcept van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Voor wie:
Voor leden van NEVAP. Dit bezoek is in het bijzonder interessant voor IVBN-beleggers, propertymanagers en geïnteresseerden in community- en convenience-services.

NB: er is beperkt gelegenheid voor deze rondleiding. Daartoe hebben we het aantal aanwezigen moeten maximeren op 15 personen.

Over One Space®:
One Space® omvat 279 appartementen, waaronder 227 huurwoningen (SAREF) en 52 koopwoningen. De huurwoningen bevinden zich allemaal in het middensegment.

Het nieuwe woonconcept One Space® van SAREF zorgt ervoor dat haar toekomstige bewoners in het complex kunnen wonen, werken, sporten en ontspannen in gemeenschappelijke ruimtes. Bewoners vormen met elkaar een hedendaagse community die de privacy van de eigen woning combineert met het samen delen van faciliteiten. Zo kunnen de nieuwe bewoners onder meer gebruikmaken van kantoor-,  vergader en loungeruimten. Kenmerkend is dat One Space® ook het gebruik van deelfietsen en auto’s omvat.  Hiermee is het bezit van een eigen auto niet noodzakelijk, rijden er minder auto’s in Delft en verminderen we de CO2 uitstoot in de stad.

Er is de nodige aandacht besteed aan de duurzaamheid van de starterswoningen in het wooncomplex. Het nieuwe gebouw scoort een EPC van 0, wat betekent dat het gebouw zelfvoorzienend is op het gebied van warmte. De warmtelevering wordt door NEXT NRG gerealiseerd. NEXT NRG is een samenwerkingsverband tussen Klimaatgarant en VORM.

One Space is voorzien van Homeblocks prefab badkamers. “Met Homeblocks worden badkamers en installatieruimten als gefabriceerde modules uitgevoerd,  gefabriceerd onder de ideale omstandigheden. De modules worden net als in de automobielindustrie elders in een productielijn geassembleerd en in de woningen op hun plaats gebracht en afgemonteerd. Zo elimineren we faalkosten en verhogen we de kwaliteit”, aldus Hans Meurs, CEO van VORM.

On site bezoek aan One Space® in Delft

Afbeelding voor On site bezoek aan One Space®Delft

Inloop en netwerken

Tijd15:00 uur
Afbeelding voor On site bezoek aan One Space®Delft

Welkom

Tijd15:30 uur
Afbeelding voor Jan Willem Markhorst

Uitleg over het concept One Space®

Presentatie door Jan Willem Markhorst
Tijd15:40 uur
Afbeelding voor On site bezoek aan One Space®Delft

Rondgang door One Space®

Tijd16:10 uur

In 2 of 3 groepen wordt er een rondleiding gegeven door het gebouw met o.a. een bezoek aan de coffeecorner, laundry, werkplekken, gameroom, gezamenlijke keuken en gym.

Tot slot kan er een appartement op de 17e etage bekeken worden, inclusief de prefab badkamer van Homeblocks;

Afbeelding voor On site bezoek aan One Space®Delft

Einde rondgang en bijeenkomst, mogelijkheid om te netwerken met aanwezigen

Tijd16:40 uur
Afbeelding voor On site bezoek aan One Space®Delft

Einde programma

Tijd17:00 uur