Ga door naar hoofdcontent
EventsNEVAP event ‘Ons leven na corona’

NEVAP event ‘Ons leven na corona’

Categorie
Datum20 mei 2021
Tijd10:15 - 12:00 uur
LocatieLivestream vanuit studio
Dit evenement is al geweest.
Afbeelding NEVAP event ‘Ons leven na corona’

‘Ons leven na Corona’

Op velerlei gebied heeft de coronacrisis voor verandering gezorgd. Een versnelling van een aantal ontwikkelingen die al waren ingezet, maar zeer zeker ook voor nieuwe ideeën en concepten die zijn ontstaan en effectief zijn uitgerold. Ook heeft het ons bewuster gemaakt van wat er om ons heen gebeurt met mens, milieu en maaschappij en heeft het gezorgd voor verandering in ons dagelijks leven en onze beleving. We zijn ons ook gaan realiseen dat er een aantal dingen anders kunnen. Dus stellen we onszelf de vragen: Heeft corona onze kijk op wat waarde heeft voor ons als mens veranderd? Heeft het de blik voor onze omgeving veranderd en vooral: heeft het onze blik verruimd? En hoe kijken wij als vastgoedprofessionals naar de (nieuwe) voorkeuren en behoeften van de eindgebruiker? De coronacrisis gaat een blijvende impact hebben.

Tijdens dit event gaan we kijken naar welke veranderingen het teweeg heeft gebracht op ons mensen en op welke manier wij als vastgoedprofessionals daar een toekomstgerichte bijdrage en invulling aan geven.

Afbeelding voor NEVAP event ‘Ons leven na corona’

Inleiding thema en aankondiging gastspreker

Tijd10:15 uur
Afbeelding voor NEVAP event ‘Ons leven na corona’

stand-up ‘de wereld na corona’

Tijd10:20 uur

Gastspreker Tim Vreugdenhil (Ondernemer en dominee en oprichter van de CityKerk)
verzorgt een korte ‘stand-up’ over het thema ‘de wereld na corona’, en trekt, vanuit een
paar trefwoorden, paralellen (misschien verbazingwekkend) tussen de uitdagingen
waar de kerk en de vastgoedsector voor staan.
Waarbij de rode lijn is: ‘de mens centraal stellen’. En dan is er veel mogelijk!

Afbeelding voor NEVAP event ‘Ons leven na corona’

Paneldiscussie ‘wonen’

Tijd10:40 uur

Edwin van de Woestijne gaat, terzijde gestaan door Tim Vreugdenhil, in gesprek met Ruben Grevers (Manager Vastgoed Accolade Woningcorporatie en Lid RvT GGZ Hezenberg) en Jaap van der Bijl (CEO van Altera Vastgoed).

We zijn minder individualistisch gaan leven en hebben juist weer oog gekregen voor onze naaste leefomgeving; de waarde van de mensen in je straat/wijk. Wat gaat er gebeuren op woongebied nu we een nieuwe kijk hebben gekregen op onze directe
omgeving? Heeft het vele thuiswerken ervoor gezorgd dat we anders kijken naar het gebruik en de inrichting en wensen van ons huis en de wijk? En welke impact heeft het gehad op de mensen die niet thuis hebben gewerkt? Heeft de hinder die zij door de maatregelen hebben ervaren hun blik op hun woonomgeving veranderd? Welk effect heeft het op onze kijk en mogelijkheden van duurzaamheid?

Afbeelding voor NEVAP event ‘Ons leven na corona’

Inleiding in ‘impact op werken’

Tijd11:00 uur
Afbeelding voor NEVAP event ‘Ons leven na corona’

Paneldiscussie ‘werken’

Tijd11:05 uur

In een nieuw panel, en wederom bijgestaan door Tim Vreugdenhil, gaat Edwin van de Woestijne in gesprek met Harold Coenders (partner/director bij Colliers International), Bas Jochims (Director Dutch Office & Hotel Investements bij Bouwinvest) en Frans van der Maas (eigenaar Planresult|Officiency).

Welke invloed heeft corona op werken op kantoor en de inrichting daarvan? De waarde van het samenkomen met je collega’s is door het thuiswerken voor velen versterkt. We verlangen weer naar cohesie en samenzijn. Het verantwoordelijkheidsgevoel om voor elkaar te zorgen is groter geworden, terwijl we aan de andere kant ook meer zelfstandig en efficiënt zijn gaan werken.

Afbeelding voor NEVAP event ‘Ons leven na corona’

Inleiding in ‘impact op retail en leisure’

Tijd11:25 uur
Afbeelding voor NEVAP event ‘Ons leven na corona’

Paneldiscussie ‘retail en leisure’

Tijd11:30 uur

In het laatste panelgesprek spreken Edwin van de Woestijne en Tim Vreugdenhil met Riny Kouwer (Directeur Hoogvliet Beheer) over de veranderingen in de retail en leisure markt.

Is er een permanente verandering teweeggebracht in het winkelen doordat we breder gewend zijn geraakt aan online winkelen? Of verlangen wij juist weer naar het zien, voelen en ruiken van de producten alvorens tot koop over te gaan? Wat zijn de gevolgen voor recreëeren?

Afbeelding voor NEVAP event ‘Ons leven na corona’

Conclusies en samenvatting

Tijd11:50 uur