Ga door naar hoofdcontent
EventsOntbijtevent HermanDeGroot’s Energieregio

Ontbijtevent HermanDeGroot’s Energieregio

Categorie
Datum21 maart 2024
Tijd08:30 - 11:30 uur
LocatieHermanDeGroot Ingenieurs en Vastgoedstrategen (Nijverheidsweg-Noord 74A, 3812 PM Amersfoort Utrecht)
Aanmeldformulier NEVAP event
Dit evenement is al geweest.
Afbeelding Ontbijtevent HermanDeGroot’s Energieregio

Op 21 maart is NEVAP op bezoek bij HermanDeGroot Ingenieurs en Vastgoedstrategen in Amersfoort. Wij nodigen je van harte uit voor dit event met een bijzonder en interessant onderwerp.

Geothermie en CO2-vrije energieregio

Tijdens dit ontbijtevent wordt onder andere dieper ingegaan op een in Nederland nog relatief onbekende duurzame energiebron: Geothermie.

Geothermie gebruikt de warmte die van nature in de aarde aanwezig is als duurzame energiebron. Deze warmte kan gebruikt worden om gebouwen te verwarmen, koelen en zelfs om elektriciteit te produceren.

Tijdens deze ontbijtsessie licht Guus Cals op heldere en begrijpbare manier toe op welke manier de warmte uit de ondergrond geproduceerd wordt, wat er bovengronds nodig is om deze warmte te gebruiken en op welke manier HermanDeGroot dit toe wil passen in de regio Eemland. HermanDeGroot is specialist in de opwekking van CO2-vrije energieopwekking en is in vergevorderd stadium om een voor Nederlandse begrippen ongekend groot project uit te voeren waarbij het in de regio Eemland geothermiecentrales wil realiseren die warmte, koude en elektriciteit gaan produceren. Het project omvat de verduurzaming van maar liefst 250.000 woningen, bedrijventerreinen, kantorenparken en overheidsgebouwen, met als uiteindelijk doel de regio “Paris Proof” te maken.

Input voor rekenmodel van student Stef Bigler

Na deze diepgravende presentatie wordt jullie input gevraagd. Stef Bigler (student Engineering aan Windesheim Almere) werkt aan het verbeteren van het bestaande rekenmodel van HermanDeGroot om vastgoed te upgraden tot Paris Proof. Doel van zijn onderzoek is de investering in CO2 van de toegepaste materialen in het rekenmodel te integreren en zo ook de daadwerkelijke CO2 besparing van de upgrade te kunnen bepalen. Hierover wil Stef graag het gesprek met jullie aangaan en input bij de aanwezigen ophalen.

Mis deze unieke ochtend niet! Schrijf je nu in voor het ontbijtevent en ontdek alles over het creëren van een CO2-vrije energieregio en leer hoe geothermie werkt. Denk mee over het rekenmodel om vastgoed te upgraden tot Paris Proof. Meld je vandaag nog aan en maak deel uit van de duurzame revolutie!

Ontbijtevent HermanDeGroot’s Energieregio

Afbeelding voor Ontbijtevent HermanDeGroot’s Energieregio

Inloop en ontbijt

Tijd08:30 uur
Afbeelding voor Jarno Visser*

Welkom

door Jarno Visser – Directeur Operations Jarno Visser*
Tijd09:00 uur
Afbeelding voor Guus Cals*

Geothermie in de regio Eemland

door Guus Cals – Specialist Geohydrologie Guus Cals*
Tijd09:15 uur
Afbeelding voor Ontbijtevent HermanDeGroot’s Energieregio

Vragenronde: verduurzaming van vastgoed

Tijd10:30 uur
Afbeelding voor Ontbijtevent HermanDeGroot’s Energieregio

Napraten en einde

Tijd11:00 uur