Ga door naar hoofdcontent
Klimaatadaptatie

Jeroen Hollander (de BerCK) begeleid de tafel Klimaatadaptatie. “Aan deze tafel bepaalt de werkgroep zelf waar we het over gaan hebben. In ieder geval staat klimaatadaptatie voor ‘te nat, te droog, te warm en overstromingen’. Thema’s om beet te pakken.

Want willen ontwikkelaars straks nog bouwen in gebieden waar overstromingen dreigen en hoe gaan we met woonplezier van ouderen om als ze vooral last van de hitte hebben? Dan kunnen we het ook nog hebben over de rolverdeling, er zijn immers veel stakeholders. Van gemeenten en waterschappen tot huurders, beheerders en gebruikers. De baten en lasten, niet te vergeten: nu geldt dat de eigenaar vaak de lasten draagt terwijl verzekeraars baat hebben bij gezondere leefomstandigheden voor hun consumenten. Het zijn veel onderwerpen om over te spreken met elkaar. Dus aan deze tafel brengen we het graag praktisch terug tot een aantal zaken waar we invloed op hebben.

Met deze groep leden moet dat lukken, iedereen zal uit eigen praktijk ook ideeën in kunnen brengen om vervolgens in een werkgroep actief aan de slag te gaan. En zoeken wij in deze werkgroep naar een casus die we met meerdere leden van NEVAP kunnen beetpakken.”

Wij nodigen onze leden van harte uit, indien men geïnteresseerd is om bij te dragen / aan te sluiten bij een (of meerdere) werkgroep(en), dit via onderstaande formulier kenbaar te maken:

De werkgroepen zijn sinds juni 2023 actief bezig en spraken tijdens ‘de 2024 stip op de horizon NEVAP Werkgroepen’ de ambitie uit om eminente transities te gaan versnellen. Zo houdt NEVAP het niet alleen binnen de gelederen, maar profiteert de hele keten van de kennis!

De eerste resultaten van de werkgroep Klimaatadaptatie: zijn hier terug te lezen!

Afbeelding voor Farid Saif*

Farid Saif*

Adviseur Bouwfysica & Duurzaamheid
Afbeelding voor Tristan Frese*

Tristan Frese*

Commercieel Manager
Afbeelding voor Olivia van Gulik*

Olivia van Gulik*

Adviseur Gebouwde Omgeving
Afbeelding voor Jeroen Hollander *

Jeroen Hollander *

Directeur de BerCK