Ga door naar hoofdcontent
NieuwsAmvest en COD geven UBA bouw het startsein voor bouw van Kaap aan de Oever van het IJ

Amvest en COD geven UBA bouw het startsein voor bouw van Kaap aan de Oever van het IJ

Dinsdag 22 februari 2022Afbeelding Amvest en COD geven UBA bouw het startsein voor bouw van Kaap aan de Oever van het IJ

Amsterdam 18 februari 2022 – Deze week is de bouw gestart van het project KAAP. Op de kop van de Grasweg in Amsterdam Noord ontwikkelen Amvest en COD samen het project. Het plan omvat 70 appartementen en ligt op een unieke locatie  met een fantastisch uitzicht over het IJ. De appartementen zijn verdeeld over vijf gebouwen, een circulair horecapaviljoen gebouwd op een ondergrondse parkeergarage. Het project wordt gerealiseerd door UBA Bouw uit Uithoorn.

De bouwstijlen passen bij de bijzondere architectuur, die momenteel de historische context van Amsterdam Noord bepaalt. De exclusieve woongebouwen zijn ontworpen door drie verschillende architectenbureaus, elk met hun eigen visie op wonen en design. Bij het ontwerpen van de vijf gebouwen: Coast, Horn, Blanc, Verde en York, is gezorgd voor een eigen karakter en uitstraling voor elk gebouw, maar samen vormen ze een krachtig geheel.