Ga door naar hoofdcontent
NieuwsAnnelinda van Dijck nieuwe voorzitter NEVAP

Annelinda van Dijck nieuwe voorzitter NEVAP

Dinsdag 21 februari 2023Afbeelding Annelinda van Dijck nieuwe voorzitter NEVAP

door Barbara van Baarsel

Veenendaal, 21 februari 2023 – NEVAP verwelkomt Annelinda van Dijck als voorzitter van het bestuur. Edwin van de Woestijne, Managing Director Commercieel Vastgoed bij a.s.r. real estate, draagt het stokje aan haar over. Van Dijck heeft het genoegen om samen met het team het bestaansrecht van de branchevereniging verder bestendigen – dit jaar viert het vastgoedexploitatieplatform haar 20-jarig jubileum. Én zij kijkt er naar uit nog meer in te zetten op de kracht van ontmoetingen.

In een gesprek met de kersverse voorzitter vertelt zij over de koers die de vereniging sinds vorig jaar vaart en waar zij met haar vakinhoudelijke en ondernemende inbreng een aanjagende rol in heeft.

“Vijftien jaar geleden werd ik lid omdat ik iets anders vond bij de bijeenkomsten van NEVAP dan bij andere verenigingen. Naast relevante inhoud ging het ook over het plezier, en dat is altijd zo gebleven. Bij NEVAP merk je dat de leden inbreng hebben en dat zij zich kunnen laven aan de bron die ze met elkaar vormen. Kortom: NEVAP is er voor en door de leden, dus het is aan ons om de mogelijkheden van kennisdeling en -groei te faciliteren. Dat deden we al en hebben we meer op ingezet sinds 2022.”

Impactvolle ontmoetingen

NEVAP ziet veel mogelijkheden om aansprekend te zijn en te blijven voor haar leden én geïnteresseerden. Het bestuur en de directie geloven sterk in de kracht van ontmoetingen. Leden vinden elkaar dan ook al een aantal jaar rond de zeven thema’s van NEXPLOIT op het gebied van fysiek vastgoed, de eisen die eraan worden gesteld en de organisatie & uitvoering ervan. Veel van de bijeenkomsten hangen aan deze thema’s om zo met elkaar écht te werken aan ideeën en oplossingen voor nu en de toekomst.

Verdieping op thema’s

“Vanuit de behoefte van onze leden zijn we dit jaar gestart met verdieping op vier van de zeven thema’s, onder andere door actieve werkgroepen samen te stellen. Zij gaan aan de slag met de thema’s ‘Klimaatadaptatie’, ‘Business’, ‘Data & digitalisering’ en Energie’ – allen ten aanzien van exploitatie van vastgoed,” vertelt Van Dijck. “En hier worden meer – en kleinere – bijeenkomsten en workshops voor georganiseerd zodat leden de kans krijgen om bij meer sessies aan te sluiten in een jaar.”

Events & andere middelen

NEVAP legt verbinding tussen mensen en partijen om innovaties aan te jagen en kwaliteit van vastgoedexploitatie hoog te houden. “Dat doen we op verschillende manieren. Enerzijds door elkaar op meer momenten in het jaar te treffen, anderzijds door andere middelen te verkennen, zoals een academy en vlogs, om zodoende nóg meer aan kennisontwikkeling te doen bij onze leden en een bredere doelgroep aan te spreken. Podcasts worden sinds eind 2022 al succesvol geproduceerd en gedeeld, in samenwerking met NVDO.”


Uiteindelijk gaat het er volgens Van Dijck om dat mensen enthousiast worden van wat NEVAP te bieden heeft: het agenderen van urgente thema’s met impactvolle events en het faciliteren van een sterke verbinding in de sector. “We brengen verschillende mensen bij elkaar met ieder een andere achtergrond waarmee ze een bepaald gezichtsveld hebben om een onderwerp te benaderen. De gemene deler is dat alle leden liefde voelen voor exploitatie van vastgoed.”

De beweging aanjagen Van Dijck merkt dat de wereld op heel veel verschillende facetten in verandering is: strategisch, tactisch, uitvoerend en spiritueel. “Iedereen kan daarin zijn eigen ontwikkeling aansporen. Dat is iets wat ik zelf ook doe en ik heb ervaren dat ik in die zoektocht meer in mijn handelen vanuit mijn hoofd naar mijn hart ben bewogen en dat dit zakelijk tot andere inzichten en verbindingen heeft geleid. Ik ga de komende periode graag de uitdaging aan om die verbinding ook in de vastgoedsector aan te moedigen. Ik geloof dat ik vanuit mijn rol invloed kan hebben op die beweging om meer vanuit het gevoel te handelen en daarmee zorgzaamheid (ja, dat is ook duurzaamheid), liefde en verbinding voor de gebouwde omgeving te vergroten.”

Over Annelinda van Dijck

Van Dijck heeft een aanzienlijk trackrecord in de vastgoedsector; zo heeft zij een achtergrond in woningbelegging, -beheer, -ontwikkeling, -sturing, en -onderhoud. Zij handelde onder meer vanuit managementfuncties bij Vesteda, BOEi en De Alliantie en is sinds januari 2022 als consultant en interim professional aan het werk bij diverse vastgoedpartijen. Verder is Van Dijck lid van de Raad van Commissarissen van Intermaris en extern gecommitteerde bij Fontys Hogescholen.