Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDe drie vragen aan… Shahid Talib (directeur Smart City bij Heijmans)

De drie vragen aan… Shahid Talib (directeur Smart City bij Heijmans)

Dinsdag 15 maart 2022Afbeelding De drie vragen aan… Shahid Talib (directeur Smart City bij Heijmans)

De Hogeschool van Rotterdam is op 24 maart a.s. het decor voor het NEVAP-event Cities & Buildings. Voorafgaand aan deze inspirerende sessie wordt een exclusieve rondleiding gegeven door een uniek stukje Rotterdam: ‘Little C’. Hoewel dit al genoeg reden is om aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst, geven we er nog minstens drie! Onze keynote sprekers en hun verhaal welteverstaan: Nicole Maarsen, Nico Wissing en Shahid Talib.

We vroegen hen alvast het hemd van het lijf in de rubriek ‘De drie vragen aan…’.
Te beginnen met Shahid Talib.

1. Kun je een tipje van de sluier oplichten van wat we mogen verwachten van jouw keynote?

“Met onze showcases Park Vijfsluizen in Vlaardingen en Maanwijk in Leusden laat ik een nieuwe manier van gebiedsontwikkeling zien, die Heijmans niet alleen in staat stelt om een gezonde leefomgeving te ontwikkelen, maar ook direct een bijdrage levert aan lokale maatschappelijke uitdagingen.”

2. Jij zegt ‘nieuwe manier van gebiedsontwikkeling’. Wat bedoel je daarmee?

“Door niet meer te denken in ouderwetse driehoeken, maar de stap te maken naar samenwerking binnen een quadrupel Helix, waarbij je de gebiedsontwikkeling integraal ontwikkelt vanuit behoeften- en waardenmodellen. Daarnaast is de voornaamste verandering dat je als ontwikkelaar betrokken blijft en niet vertrekt na oplevering. Data-gedreven oplossingen zijn immers pas van waarde zodra het nieuwe gebied in gebruik genomen wordt. Die data biedt inzicht in gebruik, wat wij weer samen met bewoners en gebruikers kunnen gebruiken om hun gezonde leefomgeving te blijven verbeteren.”

  1. Hoe zie jij jouw rol hierin? 

 

“Mijn ambitie is om bij te dragen aan een wereld waarin wij optimaal met elkaar kunnen samenleven en wonen. Gezondheid, ontplooiing van kennis en creativiteit zijn daarbij vanzelfsprekend! Ongeacht je portemonnee of afkomst. Door anders te kijken naar de huidige mogelijkheden en te denken vanuit kansen en waarden voor onze maatschappij.”

Shahid Talib is Directeur Smart City bij Heijmans. Heijmans realiseert een gezonde leefomgeving door te kijken naar de behoefte van de gebruiker, onder meer door slim gebruik van data gedreven oplossingen en technologie. Hij komt vertellen over het belang daarvan en op welke manier innovaties en technologie een bijdrage leveren aan stedelijke én maatschappelijke uitdagingen.