Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDe mens wordt in het gebouw centraal gesteld
Er liggen veel samenwerkingskansen in de kennis die men heeft.

De mens wordt in het gebouw centraal gesteld

Zaterdag 29 januari 2022Afbeelding De mens wordt in het gebouw centraal gesteld

De wensen en eisen die aan gebouwen worden gesteld, veranderen voortdurend. Consumenten worden kritischer, technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op en de concurrentie neemt toe. Het is eerder noodzaak dan luxe om te anticiperen op al deze ontwikkelingen.

Binnen de leden van NEVAP is duidelijk dat een ieder deze zelfde opgave én urgentie voelt. De druk is hoog en wij weten wat er moet gebeuren. Dan is het van belang dat we die opgave samen oplossen. Delen is vermenigvuldigen en elkaar informeren over onze innovaties en vernieuwing kan ervoor zorgen dat wij elkaar kunnen ondersteunen en verder helpen in het vinden en uitvoeren van de oplossingen.

Er liggen veel samenwerkingskansen in de kennis die men heeft direct verbonden met de branche waarin men zit (techniek, commercieel, data, consultancy), en de businessline (woningen, kantoren, retail, logistiek ea). De uiteindelijke opgave wordt onafhankelijk hiervan gedeeld. Het gaat namelijk niet alleen om het gebouw, of om de omgeving maar vooral ook om de gebruiker. Dat vraagt ook om een nieuwe blik waarin de mens in het gebouw centraal gesteld wordt. En het financiële rendement volgt uit het maatschappelijk vermogen van de uitvoering. Inzicht daarin draagt bij aan de versnelling van het oplossen van de opgave.

Op 21 januari jl ontmoetten en spraken NEVAP leden elkaar over de thema’s van NEXPLOIT. Uit deze gesprekken kwam vooral naar voren de urgentie om met elkaar, vanuit de verschillende disciplines, samen te werken aan de toekomst van vastgoed- en gebiedsexploitatie en de belangrijke rol die dat vervult binnen de vastgoedsector in zijn geheel.

De leden van NEVAP hebben ieder een stukje van het ‘hoe’. Maar we hebben elkaar nodig voor het totaalbeeld. Om dat te kunnen verwezenlijken is samenwerken en vooral ook met elkaar delen van belang. In die samenwerking liggen de kansen voor de toekomst.