Ga door naar hoofdcontent
NieuwsWelkom VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering als lid van NEVAP
Duurzame architectuur betekent ook dat gebruikers zich een gebouw toe-eigenen.

Welkom VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering als lid van NEVAP

Dinsdag 15 februari 2022Afbeelding Welkom VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering als lid van NEVAP

VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering BV (VAN AKEN) is een full service architectenbureau met ruim 50 medewerkers, opgericht in 1979 en gevestigd in Eindhoven. VAN AKEN staat voor integrale architectuurconcepten.

Architecten, bouwkundig engineers en projectmanagers werken samen in enthousiaste teams aan (inter)nationale opdrachten die variëren van stedenbouwkundige studies tot woningbouw, van zorg tot kantoren en van leisure tot datacenters. Wij nemen de opdrachtgever mee in het creatieve proces en leveren van eerste schets tot laatste detail een maatwerk oplossing. Met als gezamenlijk doel een resultaat waar alle partijen trots op zijn. VAN AKEN is ook een warm bedrijf, waarbij een goede sfeer (intern en extern) een pre is om een project te laten slagen. We zijn tevens een gezond bedrijf dat investeert in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze medewerkers.

VAN AKEN houdt van complexe opdrachten. We staan bekend om onze enorme kennis op hoog technologisch gebied (cleanrooms en datacenters). Daarnaast zijn we een voorloper in BIM-integratie en gecertificeerd volgens ISO-19650. VAN AKEN voelt zich ook medeverantwoordelijk voor onze planeet en voor onze samenleving. Derhalve is VAN AKEN één van de founding partners van het Circulair Design Collective en streeft zij in haar projecten naar duurzaam gebruik van materialen en toepassing van innovatieve oplossingen om gebouwen een zo klein mogelijke impact te laten hebben op onze leefomgeving.

Als architect werken wij heel vaak mee aan de oorsprong van een (ontwikkel- en bouw)proces, dat uiteindelijk leidt tot realisatie van een bouwwerk. De overwegingen en beslissingen die door opdrachtgevers en adviseurs (waaronder de architect) in de eerste fasen van een dergelijk (ontwikkel- en bouw) proces worden genomen zijn zeer bepalend voor het latere gebruik en de exploitatie van een gebouw. Het nog beter inzichtelijk krijgen van deze factoren, welke een bepalende rol spelen in het latere gebruik en de exploitatie van een bouwwerk, is voor VAN AKEN één van de redenen om ons met enthousiasme en vol nieuwsgierigheid aan te sluiten bij NEVAP!