Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDuurzame oplossing voor de laatste kilometer

Duurzame oplossing voor de laatste kilometer

Maandag 11 april 2022Afbeelding Duurzame oplossing voor de laatste kilometer

Altera gaat partnership aan met MyPup voor verduurzaming pakketlogistiek

Altera Vastgoed (verder: Altera) verduurzaamt de logistiek rondom haar  appartementencomplexen met de inzet van MyPup. De logistieke expert verzamelt pakketten in speciale hubs buiten de stad en brengt ze vervolgens veilig en duurzaam naar pick-up points in onder andere appartementencomplexen. Sinds begin dit jaar is MyPup actief voor Altera en bezorgen ze pakketten aan de bewoners van bijna 20 verschillende gebouwen in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Amstelveen, Amersfoort en Den Bosch.

Hoe werkt het precies?

De oplossing van MyPup bestaat uit drie stappen: alle pakketten worden ten eerste in een hub verzameld, aan de rand van de stad, waarna de pakketten worden gesorteerd op hun eindbestemming. Vervolgens levert de koerier per elektrisch busje of fiets de pakketjes af in speciale kluisjes in het appartementencomplex, een onbemand pick-up point. De eindgebruiker ofwel de bewoner ontvangt direct een notificatie dat hun pakket is afgeleverd.

“Met MyPup zorgen we voor een betere doorstroom van het groeiend aantal bezorgdiensten en dragen we bij aan schone en leefbare steden,” aldus Rogier van Aalten, Business Development Manager bij MyPup.