Ga door naar hoofdcontent
NieuwsEen Innovatieve Benadering voor Studenten in de Vastgoedsector

Een Innovatieve Benadering voor Studenten in de Vastgoedsector

Dinsdag 18 juni 2024Afbeelding Een Innovatieve Benadering voor Studenten in de Vastgoedsector

Op de derde dag van PROVADA worden traditiegetrouw 300 studenten uitgenodigd om kennis te komen maken met de organisaties en professionals uit de vastgoedsector. NEVAP draagt gedurende het gehele jaar actief bij aan de educatie en loopbaanontwikkeling van studenten die geïnteresseerd zijn in de vastgoedsector. Zo ook op deze dag.

Meet & Greet a.s.r. real estate Breakfast: “werken & leren binnen Vastgoed”

NEVAP startte de studentendag met het druk bezochte a.s.r. real estate studentenontbijt op het Kennisplein. Ruim 50 studenten kregen de gelegenheid om in gesprek te gaan met diverse directeuren, leidinggevenden en medewerkers van a.s.r. real estate uit verschillende sectoren zoals research, retail, wonen, renewables, science parks en kantoren. De a.s.r. real estate collega’s grepen de gelegenheid aan om hun eigen vakgebied binnen de organisatie te promoten waarin de diverse fondsen en hun kenmerken uitgebreid aan bod kwamen. De studenten kregen zo een gedetailleerd en genuanceerd beeld van de verschillende onderdelen en strategieën binnen a.s.r. real estate.

Vinoo Khandekar (Head of Research & Intelligence) vertelde over de mogelijkheden die a.s.r. real estate aanbiedt om jong talent te ondersteunen en te laten groeien binnen de organisatie. Ook gaven Martin Kraaij (Fund Director) en Ellen Elschot (Community- propertymanager NEXT Delft) een interessante presentatie over het ASR Dutch Science Park Fund. Het fonds investeert in commercieel te exploiteren vastgoed op diverse Nederlandse science parken.

De reacties op het Meet & Greet a.s.r. real estate Breakfast waren zeer positief. De deelnemers waardeerden de open en toegankelijke sfeer, evenals de kans om diepgaande vragen te stellen en inzicht te krijgen in de dagelijkse praktijk van werken bij een institutionele belegger.

Volg de paraplu! Een educatieve stadswandeling over de beurs

Dit jaar werd de beurs verrijkt met de tweede editie van de Tour PROVADA, een speciaal door Dynamis en NEVAP georganiseerde rondleiding voor studenten. Deze tour, waaraan meer dan 80 enthousiaste studenten deelnamen, bleek een groot succes en bood een unieke kans om op een interactieve manier kennis te maken met de vastgoedsector.

Geïnspireerd door het concept van stadswandelingen voor toeristen, werd Tour PROVADA opgezet als een educatieve en interactieve rondleiding. Onder begeleiding van young professionals én docenten en opleidingscoordinatoren van de verschillende opleidingen liepen de studenten gedurende twee uur langs diverse stands op de beursvloer. Deze opzet bood niet alleen een overzicht van de aanwezige bedrijven, maar gaf de studenten ook de mogelijkheid om direct in contact te komen met (young) professionals die werkzaam zijn in de sector.

Bij elk van de stops werden de studenten verwelkomd met een presentatie, speeddate, quiz of workshop. Deze activiteiten waren niet alleen informatief, maar boden ook een hands-on ervaring en een dieper inzicht in de werking van de organisaties. Dit directe contact met professionals en de kans om vragen te stellen, maakte de tour bijzonder waardevol voor de studenten.

De feedback van de studenten was positief. Ze waardeerden vooral de mogelijkheid om in een korte tijd zoveel verschillende aspecten van de vastgoedsector te ontdekken en de persoonlijke verhalen van de Young Professionals en organisaties te horen.