Ga door naar hoofdcontent
NieuwsEerste bewoners Het Dok, Amsterdam-Noord nemen hun intrek in appartementen

Eerste bewoners Het Dok, Amsterdam-Noord nemen hun intrek in appartementen

Maandag 11 april 2022Afbeelding Eerste bewoners Het Dok, Amsterdam-Noord nemen hun intrek in appartementen

De eerste twee woontorens van appartementencomplex Het Dok in Amsterdam-Noord zijn opgeleverd. Afgelopen week ontvingen de eerste bewoners de sleutel van hun appartement. Het Dok bestaat uit maar liefst 449 appartementen, waarvan 135 sociale huur en 314 appartementen in de middenhuur en vrije sector huur. Het complex is bijna helemaal verhuurd voor oplevering.

Het Dok ligt op de NDSM-werf, aan de noordoever van het IJ, midden tussen de culturele en culinaire hotspots. Een imposant gebouw, met drie hoge torens, bovenop laagbouw waarin straks allerlei bedrijvigheid komt. Het gebouw is een ontwerp van de Architecten Cie. De architectuur weerspiegelt het industriële karakter van het gebied: stevig en solide.

Bouwinvest is enthousiast over de oplevering, omdat hiermee een grote bijdrage wordt geleverd aan de woningbouwopgave in de gemeente Amsterdam. De nieuwe bewoners konden hun nieuwe appartement bewonderen, dat ze tot dan toe alleen via foto’s, video of de verhuurplattegrond hadden gezien. Vanwege de pandemie en coronamaatregelen waren er het afgelopen jaar beperkte kijkmomenten op de locatie.