Ga door naar hoofdcontent
NieuwsWinnaars NEVAP HBO Challenge 2023

Winnaars NEVAP HBO Challenge 2023

Dinsdag 10 oktober 2023Afbeelding Winnaars NEVAP HBO Challenge 2023

De jaarlijkse NEVAP HBO Challenge vond donderdag 5 oktober plaats in Hengelo op het 4,5 hectare grote Stork-terrein, in gebouw 5 om precies te zijn. De reden van deze bestemming heeft alles te maken met het (her)ontwikkelingsplan, of zelfs nog het visieplan, waar ontwikkelaar Trebbe, Gemeente Hengelo en Stork de ijverige hulp van studenten en (young) professionals goed bij kunnen gebruiken.

NEVAP organiseerde rondom deze uitdagende casus een challenge, zodat de in totaal meer dan 100 studenten van verschillende vastgoed (-gerelateerde) opleidingen uit het hele land zich met frisse blik konden buigen over deze interessante gebiedsontwikkeling. Met enerzijds veel unieke kansen en mogelijkheden en anderzijds: beperkingen, belangen en uitdagingen.

Jurybeoordelingen

Allereerst werden de teams beoordeeld door het publiek dat bestond uit een divers gezelschap: NEVAP-leden, docenten van de verschillende opleidingen, conceptontwikkelaars, erfgoed experts, architecten, bouwers, ingenieurs en oudgedienden van Stork. Bij een realtime meting via Mentimeter kwam ‘Stork Dorp’ als publiekswinnaar uit de bus; zowel inhoudelijk raakte deze presentatie de juiste snaar als qua vorm, waarin humor toch ook weer een duit in het zakje doet.  

De beoordelingen van de jury benadrukten ‘Techallah’ voor creativiteit en functionaliteit, ‘Agneta’ voor duurzaamheid en circulariteit met daarin een compliment voor de naam die verwijst naar de kleindochter van oprichter Stork, en ‘Crearea’ voor maatschappelijke haalbaarheid. Elke voorgestelde herontwikkeling deed op een bepaalde manier eer aan de rijke geschiedenis van het Stork-terrein en bood unieke benaderingen om het een nieuwe, bloeiende toekomst te geven.

Voor een uitgebreide terugblik van de dag verwijzen wij graag naar het verslag.