Ga door naar hoofdcontent
NieuwsMeten op werkelijk energiegebruik brengt klimaatdoelen binnen bereik

Meten op werkelijk energiegebruik brengt klimaatdoelen binnen bereik

Maandag 11 april 2022Afbeelding Meten op werkelijk energiegebruik brengt klimaatdoelen binnen bereik

Sinds begin april levert DWA standaard en kosteloos het Paris Proof dashboard bij alle gebouwen die DWA ontwerpt. Om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs, zal de gebouwde omgeving een flinke energiebesparing moeten realiseren. Deze route wordt door DWA omarmd en willen zij graag stimuleren. Met het Paris Proof dashboard geven zij twee jaar kosteloos inzicht in het werkelijke gebruik van de gebouwen. Hiermee kunnen relaties de juiste stappen zetten in de verdere verduurzaming van hun vastgoed.

Nog meer dan voorheen zien wij de noodzaak van duurzaam handelen als antwoord op de klimaatverandering. De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor bijna 40% van het energiegebruik in Nederland. Vastgoedeigenaren staan voor de opgave om dat energiegebruik met twee derde terug te dringen, om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs. Het Paris Proof dashboard geeft inzicht in de gebouwprestatie en welke stappen nodig zijn naar een Paris Proof gebouw.

Per 1 april biedt DWA relaties voor alle projecten waarvoor zij het installatieadvies, de uitvoeringsbegeleiding of commissioning uitvoeren, kosteloze monitoring met twee jaar toegang tot hun Paris Proof dashboard.