Ga door naar hoofdcontent
NieuwsNieuwe Fontys InnovatieHub pakt uitdagingen toekomstbestendige stad aan

Nieuwe Fontys InnovatieHub pakt uitdagingen toekomstbestendige stad aan

Dinsdag 15 februari 2022Afbeelding Nieuwe Fontys InnovatieHub pakt uitdagingen toekomstbestendige stad aan

Maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen rondom de toekomstbestendige stad zijn complex. Om hier antwoorden op te vinden zijn studenten, docenten, onderzoekers én het werkveld deze week gestart in de nieuwe Fontys InnovatieHub Veerkrachtige Steden.

De stad van morgen
Steden staan voor grote uitdagingen om de groei in goede banen te leiden op het gebied van betaalbaar wonen, bereikbaarheid, werken en recreëren. Dit alles dient te gebeuren in balans én met oog voor het milieu. We willen allemaal leven in een groene stad met een gezonde luchtkwaliteit en nauwelijks geluidshinder van het verkeer. Om deze stad van morgen te kunnen creëren, ontstaan complexe maatschappelijke vraagstukken op het gebied van bouwprojecten, woningbouw en de noodzaak om ruimte te bieden aan creativiteit en nieuwe ideeën.

Fontys Hogeschool Economie en Communicatie vindt leren en innoveren samen met het werkveld erg belangrijk. De InnovatieHub Veerkrachtige Steden is de derde hybride leeromgeving die de hogeschool ontwikkeld heeft.