Ga door naar hoofdcontent
NieuwsSuccesvolle samenwerking GRESB en Bouwinvest in Azië-Pacific

Succesvolle samenwerking GRESB en Bouwinvest in Azië-Pacific

Maandag 25 april 2022Afbeelding Succesvolle samenwerking GRESB en Bouwinvest in Azië-Pacific

Bouwinvest heeft afgelopen jaar samen met 15 internationale investeerders deelgenomen aan een engagementprogramma in Azië-Pacific omtrent ESG-reporting. In totaal zijn ruim dertig beursgenoteerde vastgoedbedrijven aangeschreven in 9 landen in de regio. Het primaire doel is om hun ESG rapportages te verbeteren en de dialoog omtrent ESG aan te gaan. Het initiatief werd gecoördineerd door GRESB, de wereldwijde ESG-benchmark voor vastgoedportefeuilles.

Bouwinvest heeft duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en ‘good governance’ hoog op de agenda staan. De doelstelling is dat ten minste 80% van het totaal belegd vermogen van Bouwinvest bovengemiddeld presteert op het gebied van ESG. Dit wordt gemeten aan de hand van het aandeel van het totaal belegd vermogen met een GRESB rating van 4 of 5 sterren.

Zo zijn alle vijf de Nederlandse Bouwinvest fondsen het afgelopen jaar door GRESB beoordeeld met de hoogste score (5 sterren). Binnen de drie internationale regionale mandaten wordt geïnvesteerd via beursgenoteerde en niet beursgenoteerde ondernemingen. Ook deze internationale beleggingen van Bouwinvest worden integraal op hun ESG-prestaties beoordeeld middels hun GRESB score.