Ga door naar hoofdcontent
NieuwsTwee Belastingdienst kantoren in Zwolle casus HBO Challenge 2022

Twee Belastingdienst kantoren in Zwolle casus HBO Challenge 2022

Dinsdag 30 augustus 2022Afbeelding Twee Belastingdienst kantoren in Zwolle casus HBO Challenge 2022

You can’t win
if you don’t play!

De casus van de 2e editie van de NEVAP HBO Challenge is bekend!
Het betreft de twee Belastingdienst kantoren aan de rand van het centrum van Zwolle. Wij zijn enorm blij en trots dat wij samen met het Rijksvastgoedbedrijf deze prachtige casus dit jaar aan de studenteteams kunnen bieden.

De Belastingdienst heeft twee grotere kantoorpanden in Zwolle die zij over enkele jaren zullen verlaten. De gemeente Zwolle en het Rijksvastgoedbedrijf werken samen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het gebied waar de kantoren nu staan. Het gebied bestaat uit een aantal grote gebouwen in een campustypologie – vrijstaande gebouwen en parkeervelden in het groen. Dit in tegenstelling tot de gebieden er omheen.

De casus bestaat uit het bedenken van een trapsgewijze transformatie naar een levendige stadswijk met woningen en/of culturele bestemmingen. Waarbij er niet wordt gesloopt en er maximaal hergebruik plaatsvindt.

Het wordt weer een uitdagende dag met 8-10 studententeams, een mooi programma voor de NEVAP leden en de uiteindelijke bekendmaking van de winnaars van de HBO Challenge 2022. 

Ben je student en wil je mee doen?
Wil je als NEVAP lid ook aanwezig zijn tijdens het interessante programma in de middag en meestemmen voor het winnende team?