Ga door naar hoofdcontent
NieuwsVakblad Asset Management – nr. 5

Vakblad Asset Management – nr. 5

Zondag 20 november 2022

Een containerbegrip of juist een term om écht over de diepte in te gaan?

In deze editie van het vakblad Asset Management komen deze keer drie leden aan het woord. Het gaat over duurzame inzetbaarheid ten aanzien van hun eigen vakgebieden binnen vastgoed. Inspirerend, inzichtelijk en misschien zelfs wel geruststellend. 

Maarten van Os, opleidingsmanager van de opleiding Vastgoed, Instituut voor de Gebouwde Omgeving, bij Hogeschool Rotterdam begint: “Vroeger werd binnen de hogeschool deze term vaak alleen gebruikt als je extra uren wilde inzetten voor een goede privé-werkbalans, dat was in de tijd van de eerste HBO cao-onderhandelingen over dit onderwerp. 

Shakiel Roeplal is onderwijsmanager van de opleiding Facility Management, Instituut voor de Gebouwde Omgeving, bij Hogeschool Rotterdam. Shakiel verstaat onder duurzame inzetbaarheid in de kern hetzelfde, maar geeft ook een andere perceptie; “Het betekent voor mij ook dat je langdurig een relatie aangaat, waarin je vertrouwen naar elkaar uitspreekt om met elkaar samen te werken. En dat je daarin niet alleen rekening houdt met de werkomgeving, maar ook met de privé situatie”.

Norbert Bol, oprichter en directeur van Building Values en ook gastdocent beleggen bij Hogeschool Rotterdam vult aan en bekijkt het juist vanuit het perspectief van de belegger. In die zin komt de menskant wederom aan bod; “Het gaat altijd om mensen en organisaties als je het hebt over duurzame inzetbaarheid”.