Ga door naar hoofdcontent
NieuwsVerslag: Afdalen voor kennisdeling; food for thought

Verslag: Afdalen voor kennisdeling; food for thought

Maandag 1 april 2024Afbeelding Verslag: Afdalen voor kennisdeling; food for thought

“We bouwen aan een betere wereld, brengen mensen bij elkaar,” met die woorden opent het manifest van NEVAP. Een belangrijke waarde die wordt uitgedragen in onze kennissessies. Op donderdag 21 maart daalden de leden van NEVAP af naar de kelder van HermanDeGroot, ingenieursbureau en vastgoedstrategen.

In hun bijzondere pand, dat vroeger een laboratorium was trapt Jarno Visser de ontbijtsessie af door HermanDeGroot als nieuw lid van NEVAP te presenteren. Vanuit daar ging het gezelschap nog een stukje dieper: tot wel 6,5 kilometer diep de aarde in, om precies te zijn. Guus Cals nam de groep namelijk mee in de verborgen wereld aan mogelijkheden van geothermie. Vanuit de zaal is er actieve betrokkenheid. Cals stelt vragen, maar krijgt ze ook terug. 

Zo ook met de 3e spreker, afstudeerstudent Stef Bigler. Hij nam aanwezigen mee in zijn onderzoek naar de levensduuranalyse van materialen. Hij onderzoekt de mogelijkheid niet alleen het gebruik van een product te berekenen, maar ook de andere fases: productie, assemblage en verwerking ervan. Zijn onderzoek sluit daarmee aan op de Paris Proof Roadmap.