Ga door naar hoofdcontent
NieuwsWelkom nieuw lid Blooming Buildings

Welkom nieuw lid Blooming Buildings

Vrijdag 24 november 2023Afbeelding Welkom nieuw lid Blooming Buildings

Ze zijn al enige tijd lid en zeer actief in ons platform. Met de introductie hebben we even gewacht op het gereed zijn van hun prachtige nieuwe website en daarom graag nu aandacht voor Blooming Buildings.

De toekomst is blooming
Making urban nature happen

Blooming Buildings is uw one-stop groenpartner die strategisch meedenkt, ook in terugverdien tijd. Zij verduurzamen de wereld door de natuur terug te brengen in de stad. Dat ziet er niet alleen veel mooier uit, het levert ook direct geld. Onroerend goed stijgt in waarde, er is minder kans op milieuschade en het bespaart je energie. Bovendien heeft meer natuur een positieve invloed op mensen: het maakt je gelukkig, houdt je gezond en geeft je energie. Daardoor stijgt de productiviteit. Maar dan moet je het wel goed doen.

In de holistische benadering van Blooming Buildings staat hoogwaardige beplanting centraal. Samen met hun opdrachtgevers formuleren ze KPI’s die aansluiten bij de Europese duurzaamheidseisen, zoals omschreven in het Corporate Sustainability Reporting Directive. Met pilots betrekken ze gebruikers bij het project om draagvlak te creëren. Hun aandacht voor kwalitatieve beplanting, grondverbetering en duurzaam materiaalgebruik biedt de garantie dat de projecten ook dertig jaar na oplevering nog net zo mooi zijn. Regulier onderhoud voorkomt de noodzaak tot grootschalig herstel. Zo houden ze de kosten relatief laag en blijven de projecten het hele jaar door een feest voor het oog. 

Het resultaat is keer op keer verbluffend: een klimaatadaptieve omgeving waarin mensen gelukkiger, gezonder en productiever zijn.