Ga door naar hoofdcontent
OrganisatiesEnergy Bridge

Energy Bridge

Wij zijn Energy Bridge: voor geruisloze overgang naar collectieve duurzame warmte
Energy Bridge is dé full-service warmtepartner voor het verduurzamen van collectieve installaties in bestaande gebouwen. We verduurzamen wooncomplexen, zorggebouwen en commercieel vastgoed door collectieve warmte- en koude-installaties te vervangen door duurzame systemen.

Energy Bridge verzorgt op logische vervangingsmomenten de complete warmtetransitie in het gebouw en neemt hierin alle partners mee: van boardroom tot boilerroom. Dat doen we met een team van ervaren specialisten. En zo geruisloos mogelijk. Het enige dat gebouwgebruikers merken, is een lagere energierekening.

Onze belofte? Gegarandeerd langjarige duurzame warmte tegen een vaste lage warmteprijs. Warmte as a Service dus.

Waarom we dat doen?
Het energieverbruik in de gebouwde omgeving bedraagt in Nederland ca. 37% van het totale nationale energieverbruik en veroorzaakt zo’n 30% van de CO2 uitstoot.

Om de klimaatdoelstellingen te halen, is het noodzakelijk het aardgasverbruik van gebouwen snel terug te dringen. Met de hoge gasprijzen is het tevens zeer aantrekkelijk voor ieders portemonnee. Om aardgas te besparen, is het opwekken van duurzame warmte een essentiële stap. Daar zijn veel aantrekkelijke en bewezen technieken voor.

Technieken die vandaag de dag nog onvoldoende worden ingezet. Omdat de kennis ontbreekt, omdat de businesscase nog onbekend is, of omdat de noodzaak nog niet genoeg wordt gevoeld. Wij willen helpen de besluitvorming en uitvoering hiervan te versnellen om de klimaatdoelstellingen te halen.

Energy Bridge

Bobinestraat 74
3903 KG Veenendaal
Afbeelding Energy Bridge