Ga door naar hoofdcontent
OrganisatiesVvE Belang

VvE Belang

Daardoor kunnen de ca. 125.000 VvE’s in Nederland hun belangrijke taken beter uitvoeren. Die komen in het kort neer op het beheer van het gebouw (met name het laten uitvoeren van onderhoud) en het behartigen van de belangen van de eigenaars.

Die missie heeft al tot aansprekende resultaten geleid. Tal van verbeteringen in wet- en regelgeving zijn het resultaat van lobby-werkzaamheden die VvE Belang – veelal samen met andere betrokken organisaties – heeft verricht.

Geschiedenis in het kort

VvE Belang is opgericht in 1999 door Fred Schuurs. Hij was al enige jaren werkzaam in de vastgoedsector en zag dat er nauwelijks iets geregeld was voor VvE’s. Er was weinig informatie beschikbaar. Op veel plaatsen was een schrikbarend gebrek aan onderhoud van complexen zichtbaar; vooral doordat de eigenaars van de appartementen geen idee hadden van de verplichtingen die het lidmaatschap van een VvE met zich meebracht. Woningen dreigden daardoor onverkoopbaar te worden; buurten verpauperden.

Samen met één juriste nam Fred Schuurs het initiatief om daarin verandering te brengen. De organisatie groeide hard, mede doordat VvE’s steeds beter geïnformeerd waren en dus op de hoogte wilden zijn van actuele ontwikkelingen. Omdat de regels in de loop der tijd zijn aangepast, is er vaak verwarring over diverse onderwerpen.

 

VvE Belang

Meerpaal 14 E
4904 SK OOSTERHOUT

#NEXPLOIT: Buildings, Asset en Propertyservices,

Afbeelding VvE Belang