Ga door naar hoofdcontent
PodcastsNEVAP/NVDO podcast: Data; hoe kom je er aan en wat kun je er mee?

NEVAP/NVDO podcast: Data; hoe kom je er aan en wat kun je er mee?

OrganisatieTest pagina
Datum20 maart 2024
Afbeelding voor NEVAP/NVDO podcast: Data; hoe kom je er aan en wat kun je er mee?

In deze aflevering spreken NEVAP bestuurslid, Wilfred van der Plas en Ian van den Brink (NVDO) met Dominique Nieuwpoort van Digitalzh en Mark In ’t Veld van Assetmaps over de steeds belangrijkere rol die Data en digitalisering speelt in de dagelijkse bedrijfsvoering..

Dit komt doordat data een waardevolle bron van informatie geeft die organisaties kunnen gebruiken om betere beslissingen te nemen, efficiënter te opereren en meer waarde te leveren aan hun klanten. Het gebruik van gegevens en technologieën zoals Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI), machine learning en data-analyse kan helpen bij o.a. kostenbesparingen en in de verduurzaming.

Dominique Nieuwpoort; is betrokken bij Digitalzh en helpt bedrijven die sneller, goedkoper, duurzamer of hoogwaardiger willen produceren dankzij digitalisering. De maritieme mkb-bedrijven zijn sterk vertegenwoordigd en worden geholpen om zich klaar te stomen voor de digitale toekomst met behulp van subsidie. Ze is tevens betrokken bij het Innovation Quarter, een regionale ontwikkelingsmaatschappij in Zuid Holland.

Mark in ’t Veld; is directeur van Assetmaps. Op één platform worden vastgoed en locatie data gecombineerd met de data uit talrijke openbare bronnen waardoor een waardevolle geografisch overzicht van alle assets wordt gegeven.

Hoewel ook deze keer het vooraf leek alsof de werelden van de twee podcast gasten (te) ver uit elkaar liggen voor een nuttig gesprek bleken er tóch veel overeenkomsten in de ervaringen en toekomstperspectieven te zijn én waren er ook leermomenten over en weer vanuit de verschillende sectoren mogelijk.